ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

ΟΛΜΕ: Να καταργηθούν Τράπεζα Θεμάτων – Ελάχιστη βάση εισαγωγής

Την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, «που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια» απαιτεί η Ομοσπονδία των καθηγητών στην μέση εκπαίδευση, με αφορμή την κατάρρευση της πλατφόρμας της τράπεζας θεμάτων το πρωί της Δευτέρας.

«Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα» αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί.

Είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών.».

Show More

Related Articles

Back to top button