ΘέατροΝέαΕιδήσεις

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.

Οι Τρωάδες, η μόνη σωζόμενη τραγωδία της ευριπίδειας τριλογίας για τον Τρωικό Πόλεμο, διδάχτηκαν το 415 π.Χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Το έργο γράφτηκε λίγο μετά την καταστροφή της Μήλου το 416 π.Χ., όταν οι Αθηναίοι, με απάνθρωπη βιαιότητα, σκότωσαν όλους τους ενήλικες άντρες της Μήλου και πούλησαν για δούλους τις γυναίκες και τα παιδιά.

Ο Ευριπίδης επιχειρεί να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ασυδοσίας των νικητών και να υπενθυμίσει τη σημασία του να παραμένει κανείς άνθρωπος, μακριά από την ψευδαίσθηση παντοδυναμίας που προκαλούν οι εφήμερες νίκες. Στις Τρωάδες ο ποιητής αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση του εχθρού και, εστιάζοντας στο μεγαλείο των γυναικών της Τροίας, προβάλλει τη δύναμη εκείνη που κάνει τον άνθρωπο να επιμένει ακόμα και μετά την καταστροφή.

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης, βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο «Νέου θεατρικού δημιουργού» για το 2018, υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΚΘΒΕ, μας παρουσιάζει φέτος μια ανατρεπτική ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου του Ευριπίδη.

Συντελεστές

Μετάφραση Θεόδωρος Στεφανόπουλος

Σκηνοθεσία Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά – Κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση Στέφανος Κορκολής

Κίνηση Ερμής Μαλκότσης

Σχεδιασμός φωτισμών Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν (αλφαβητικά) Λουκία Βασιλείου (Ελένη / διπλή διανομή), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Κασσάνδρα), Αντώνης Καφετζόπουλος (Ποσειδώνας), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Μενέλαος), Ρούλα Πατεράκη (Εκάβη), Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Ελένη / διπλή διανομή), Δημήτρης Πιατάς (Ταλθύβιος), Μαρίζα Τσάρη (Ανδρομάχη)

Γυναίκες Μαριάννα Αβραμάκη, Μελίνα Αποστολίδου (Αθηνά, Χορός), Λουκία Βασιλείου (Αθηνά, Χορός), Μομώ Βλάχου (Αθηνά, Χορός), Χαρά Γιώτα (Αθηνά, Χορός), Ηλέκτρα Γωνιάδου (Αθηνά, Χορός), Ζωή Ευθυμίου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Εύη Κουταλιανού, Λωξάνδρα Λούκας, Ελένη Μισχοπούλου, Χριστίνα Μπακαστάθη (Αθηνά, Χορός), Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Μπέτυ Νικολέση (Αθηνά, Χορός), Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Αθηνά, Χορός), Πολυξένη Σπυροπούλου (Αθηνά, Χορός), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Αθηνά, Χορός), Θεοφανώ Τζαλαβρά (Αθηνά, Χορός), Φωτεινή Τιμοθέου, Μάρα Τσικάρα (Αθηνά, Χορός)

Εισιτήρια

Διακεκριμένη Ζώνη: 50€

Α’ Ζώνη: 45€

Β’ Ζώνη: 25€

Β’ Ζώνη, Φοιτητικό: 13€

Άνω Διάζωμα Γ’ Ζώνη: 20€

Άνω Διάζωμα Δ’ Ζώνη: 15€

Άνω Διάζωμα Ε’ Ζώνη: 12€

Άνω Διάζωμα ΣΤ’ Ζώνη: 10€

ΑΜΕΑ: 5€ (Β’ Ζώνη)

Άνεργοι: 5€ (στο Άνω Διάζωμα με την επίδειξη της σχετικής κάρτας)

Εκπτωτικό πακέτο εισιτηρίων: Πακέτο 4 εισιτηρίων (ανά παράσταση): Με την αγορά 4 εισιτηρίων σας προσφέρουμε το 1 δωρεάν. Η προσφορά ισχύει για Β’ ΖΩΝΗ και ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

Προπώληση

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ

Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)

Δε-Πα 10:00-18:00

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Δε-Πε 11:00-19:00 και Πα-Σα 11:00-21:30 (από τις 20:00 μόνο για την παράσταση της ημέρας)

Έναρξη λειτουργίας 19.06.2023

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

aefestival.gr, viva.gr

ΑΜΕΑ: tameia@aefestival.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δε-Πα 10:00-18:00 +30 2118008181

ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:00

Πηγή: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button