ΠολιτισμόςΘέατροΨυχαγωγίαΕιδήσεις

«Ένα κορίτσι με ίσκιο αγοριού» από τη μικτή θεατρική ομάδα ARTimeleia σε παιδικές χαρές της Αττικής

Η νέα παραγωγή της μικτής θεατρικής ομάδας ARTimeleia, με ανάπηρους και μη ανάπηρους ηθοποιούς

Οι γονείς της Λιλής τη λένε αγοροκόριτσο. Έτσι η Λιλή μια μέρα ξυπνάει και έχει ίσκιο αγοριού! Είναι αυτό που νιώθει ή αυτό που της λένε οι άλλοι ότι είναι;

Η νέα παραγωγή της μικτής θεατρικής ομάδας ARTimeleia, με ανάπηρους και μη ανάπηρους ηθοποιούς, πραγματεύεται τους ίσκιους των στερεοτύπων που υπάρχουν και θεριεύουν στη ζωή μας.

Για ακόμα μία φορά, μέσα από ένα «παιδικό αφήγημα», η ομάδα ARTimeleia ψάχνει την αλήθεια που κρύβεται πάντα πίσω από τις «ταμπέλες».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Αννίτας Καπουσίζη, έκανε πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου στην παιδική χαρά ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ στον Αγ. Δημήτριο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σε παιδικές χαρές των δήμων Αγίου Δημητρίου και Καισαριανής, ενώ από τις 5 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο θέατρο Φούρνος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων:

21 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά Μύρωνος – Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 19:30 (με διερμηνεία στη νοηματική). Μετά το τέλος της παράστασης, θ ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική. Μιλώντας για την εξίσωση που οδηγεί στην κοινωνική συνύπαρξη ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία». Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος οι συντελεστές της παράστασης, η κ. Πόπη Μάλεση, Ψυχολόγος, Αρχισυντάκτρια του nevronas.gr  και ο Αντιδήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Σπήλιος Διαβολίτσης. Συντονίζει ο Νικόλας Τζαβάρας,  Δημοσιογράφος / Βοηθός Εργοθεραπευτής από το nevronas.gr

28 & 29 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ- Δήμος Καισαριανής στις 19:30

5-6-7 & 12-13-14 Οκτωβρίου:  θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ στις 21:15

Show More

Related Articles

Back to top button