ΘέατροΜουσικήΨυχαγωγίαΝέα

Τα καλύτερα events στην Αθήνα για το ΠΣΚ (6-8/1)

Έξοδος στην Αθήνα για άλλη μία εβδομάδα στα decks!

Πάμε να δούμε τις προτάσεις του Neolaia.gr!

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

✔Ανθός Φεστιβάλ Goes To Athens @Sophie Lies @Mazoha

6/1

To Aνθός Φεστιβάλ κατεβαίνει πρώτη φορά στην Αθήνα για μία μοναδικά συναισθηματική βραδιά με τους Sophie Lies και Μazoha.
Oι πόρτες του Death Disco ανοίγουν 20.30.
Sophie Lies 21.00 – 21.50.
Mazoha 22.00 – 00.00

Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ!

✔A Tribute to David Bowie – Heroes tribute band

8/1

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, στην επέτειο γέννησης του David Bowie, η Αγορά του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την Heroes tribute band, την πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα προς τιμή του εμβληματικού αυτού καλλιτέχνη, σε ένα πρόγραμμα που όλες οι μουσικές περίοδοί του θα παρελάσουν χρονολογικά.

Η “Heroes” είναι η μοναδική tribute band που αποτελείται από διαφορετικούς τραγουδιστές, καθώς κάθε ερμηνευτής αποτυπώνει ένα σημείο, μια περίοδο από το τεράστιο έργο του David Bowie.

Ξεκίνησε την πορεία της πριν 6 περίπου χρόνια, με αφορμή το θάνατό του, και έχει στο ενεργητικό της μεγάλα live. Το πρώτο έγινε το 2016, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αλλά και εξαιρετικές κριτικές.

Από το Space Oddity του 1969 μέχρι το Blackstar το 2016, ο Bowie άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μέσα από τραγούδια-σταθμούς, και δίσκους που αποτελούν σημεία αναφοράς. Ένα δύσκολο εγχείρημα που επετεύχθη μέσα από τη διαρκή αναζήτηση, τον αυτοσχεδιασμό και την καινοτομία.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

✔DUETS | Ευρυδίκη – Μπλε | Σταυρός του Νότου Plus

7/1

Ζήσε την στιγμή ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΜΠΛΕ
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο
Σταυρός του Νότου Plus

Οι δύο πιο ξεχωριστές ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής σκηνής ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στο Σταυρό του Νότου.
Η Ευρυδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα “έκπληξη” ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι γνωστές μεγάλες τους επιτυχίες.

Η καταξιωμένη και πολυεπίπεδη Ευρυδίκη που στην μακρόχρονη πορεία της έχει αποδείξει το καλλιτεχνικό της ταλέντο όχι μόνον στο τραγούδι, αλλά και στο μουσικό θέατρο και το ξεχωριστό συγκρότημα των Μπλε, επίσης καταξιωμένο για την ιδιαίτερη αισθητική της μουσικής και του στίχου του,αλλά και της εκρηκτικής “front woman” Τζώρτζιας Κεφαλά, αποφάσισαν να συνεργαστούν συναυλιακά και δισκογραφικά.

Άκου την ζωή είναι ο τίτλος του νέου ντουέτου που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο στούντιο οι Μπλε, το οποίο είναι το δεύτερο ντουέτο που θα κυκλοφορήσει με τις εξαιρετικές φωνές της Ευρυδίκης και της Τζώρτζιας!

Το πρώτο ντουέτο κυκλοφόρησε πριν από 4 χρόνια, ήταν η διασκευή του “Πόσο λίγο με ξέρεις” σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους, η οποία πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό.

Επί σκηνής λοιπόν Ευρυδίκη και Μπλε, αποζημιώνοντας τους fans και των δύο, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα εδώ και πολύ καιρό αυτή την συνεργασία, που επιτέλους ήρθε η στιγμή να απολαύσουν.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα ξεχειλίζει από την αγάπη τόσο της Ευρυδίκης όσο και των Μπλε για την μουσική αλλά και από τεράστια καλλιτεχνική αλληλοεκτίμηση.
Οι παραστάσεις πού αλλού? Στην πιο γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας,τον Σταυρό του Νότου.
Ζήστε μαζί μας την στιγμή!

Δείτε εδώ λεπτομέρειες!

✔The Beatles Live Tribute Band @ Κύτταρο!

6/1

Με αφορμή την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου LP των «Σκαθαριών» Please Please Me

την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα των Φώτων, η κορυφαία Beatles Tribute Band της χώρας και εκ των κορυφαίων διεθνώς,

οι «The Beatles Live Tribute Band», μια 15μελής (!!!) «ορχήστρα» από καταξιωμένους μουσικούς, μα πάνω απ’ όλα οπαδούς της θρυλικής παρέας από το Λίβερπουλ, επιστρέφει στο Κύτταρο μετά απο 3 ολόκληρα χρόνια (πανδημία γαρ)

και μας χαρίζει ένα χορταστικό ζωντανό αφιέρωμα υψηλού επιπέδου στην μεγαλύτερη μπάντα του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας πιστά

τις μεγαλύτερες στιγμές των «Σκαθαριών» σε ένα συλλεκτικό μουσικό ταξίδι.

Η παράσταση περνάει μέσα από όλο το φάσμα της μουσικής των Beatles, βασισμένη στις αυθεντικές εκτελέσεις απο το 1963 έως τη διάλυση του γκρουπ το 1970, αλλά και από τη προσωπική μετέπειτα καριέρα τους..

Διαβάστε περισσότερα για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

✔ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

6-7-8-/1

Η Happy Productions παρουσιάζει για 3η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, σε μια μεγάλη παραγωγή, το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η ΠΟΝΤΙΚOΠΑΓΙΔΑ» («The Mousetrap»), το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα.

H κατεξοχήν συγγραφέας έργων μυστηρίου, όταν το έγραψε, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει στη σκηνή για πάνω από 8 εβδομάδες. Όταν η ιστορία τη διέψευσε, απέδωσε την συνεχιζόμενη επιτυχία του έργου στο γεγονός πως υπάρχει «κάτι» στο κείμενο που αφορά κάθε θεατή προσωπικά.

Η αρχική του εκδοχή, το 1947, ήταν ραδιοφωνική, βασισμένη στο αδημοσίευτο, τότε, διήγημα της Αγκάθα Κρίστι με τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια”. Τον τίτλο “Ποντικοπαγίδα” τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ για να συλλάβει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει, δηλαδή, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. Κι αυτή η έμπνευση της Αγκάθα δεν είναι καθόλου τυχαία…

Στη νέα προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μεταφερόμαστε, μια χιονισμένη μέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας!

Οκτώ ήρωες (Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Σάννυ Χατζηαργύρη) που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα.

Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

….η συνέχεια επί σκηνής στον ΝΕΟ Ακάδημο!

….και σσσσσσσσσςςςςς μην ψιθυρίσετε το τέλος σε κανένα!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

✔ΝΥΧΙΑΝΓΚ

6/1

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον περασμένο Μάιο, την καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, αλλά και τις sold out παραστάσεις του φετινού Οκτωβρίου, το Νυχιάνγκ επανέρχεται για 4 μόνο παραστάσεις.

Το έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του θεάτρου Πορεία στις 25 Δεκέμβρη!
Τους δύο ρόλους του έργου ενσαρκώνουν οι Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου, ένα δίδυμο που προκάλεσε αίσθηση και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς τη σεζον που μας πέρασε.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

✔Μεταμόρφωση – Franz Kafka / 8 τελευταίες παραστάσεις

7/1

Ένα πρωινό, ένας υπάλληλος μετά από δέκα χρόνια συνεχούς επανάληψης του ίδιου, σταθερού, καθημερινού προγράμματος, ξαφνικά, αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να επαναλάβει τις ίδιες παγιωμένες κινήσεις. Ο κόσμος γύρω του γίνεται εχθρικός και ο ίδιος γίνεται εχθρός του κόσμου, ένα παράσιτο. Ο Πατέρας και η Μάνα, η Αδελφή, ο Προϊστάμενος, όλοι όσοι μέχρι εκείνη τη στιγμή τον είχαν ως πρότυπο, ξαφνικά γίνονται εχθροί· και αυτός, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στη ρουτίνα και τους ρόλους που όλοι του έχουν επιβάλλει, γίνεται εχθρός τους. Η εναντίωση όμως αυτή δεν εκδηλώνεται με επαναστατικά μανιφέστα και φανταχτερές δηλώσεις, όπως αντίστοιχα οι διαταγές μένουν πάντα κρυφές, αδιόρατες και εσωτερικευμένες.

Ο Κάφκα δημιουργεί στη Μεταμόρφωση ένα πεδίο παθητικής αντίστασης. Η ίδια η απραξία διαλύει ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε ένα σαθρό πεδίο επίφασης και προσποιητής κανονικότητας. Και αυτό δεν το πράττει από τη σκοπιά του στρατευμένου καλλιτέχνη, που έχει έτοιμες απαντήσεις για κάθε πρόβλημα. Το κάνει από τη σκοπιά του ανθρώπου που δυσφορεί και εξοργίζεται με τη ζωή έτσι όπως αυτή του επιβλήθηκε. Μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα κοινωνικό πεδίο, όπου όσοι συνεχίζουν να ονειρεύονται μια διαφορετική ζωή καταρρέουν, ανατινάζοντας με την αρνητική δύναμη της ακινησίας και της απραξίας τους τα θεμέλια της ίδιας της καθημερινότητας. Ο κώδικας της υπακοής διαλύεται από αυτούς που αδυνατούν πλέον να υπακούσουν στις επιβεβλημένες και προγραμματισμένες συμπεριφορές, αυτούς που πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν όσα όλοι «πρέπει» να κάνουμε.

Ο Φραντς Κάφκα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του 20ού αιώνα. Κλεισμένος στον εαυτό του μελέτησε όλους τους πιθανούς εαυτούς, αποκομμένος από τον κόσμο, κατανόησε τον κόσμο πιο βαθιά από τους συγγραφείς της εποχής του, κρυμμένος από τα μάτια των ανθρώπων κοίταξε όλους τους ανθρώπους στα μάτια. Ο Κάφκα παρατηρητής της κατάρρευσης, σεναριογράφος για σιωπές και νευρώσεις, εχθρός του ολοκληρωτικού πνεύματος, φωτογράφος ενός ψυχορραγήματος, ανατόμος της εξουσίας, στέκεται από την πλευρά των απόκληρων αυτού του κόσμου, αυτών που τους στερήθηκε το παρόν και το μόνο που τους απομένει είναι η νοσταλγία του παρελθόντος και η ελπίδα που κρύβεται σε ένα μακρινό μέλλον. Ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούμε είναι να μεταμορφωθούμε. Ο Κάφκα αρνείται να παραδοθεί, τολμά να κοιτάξει το παρόν σαν μια παγίδα και να μας αποδείξει πως ό,τι μοιάζει καθαρό και υγιές στον κόσμο μας είναι άρρωστο και βρώμικο και οι λύσεις που μας δόθηκαν για τα προβλήματά μας είναι ένα δίχτυ, μια αόρατη φυλακή που περιπλέκεται γύρω μας.

Η ίδια η ζωή, που παρασιτεί εναντίον μας, μετατρέπει όλους αυτούς που προσπαθούν να αντισταθούν και να θεραπεύσουν τις πληγές σε πληγωμένα παράσιτα αυτού του κόσμου, αρνητές της κυρίαρχης τάξης, καταστροφείς της κανονικότητας, τερατικές κακοφωνίες. Ο Κάφκα μας καλεί να χτίσουμε ξανά τον κόσμο που καταρρέει μέσα μας. Για να ξεκινήσουμε όμως αυτό το έργο, πρέπει πρώτα να μεταμορφωθούμε.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες!

✔«Η ΑΤΖΕΝΤΑ»: Για πρώτη φορά στη σκηνή για λίγες παραστάσεις

7/1

Το νεοελληνικό θεατρικό έργο της Χρυσής Γιάντσιου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Αμαραντίδη
Από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου, για λίγες παραστάσεις στο Faust Bar – Theatre – Arts

«Η ΑΤΖΕΝΤΑ», ένα σύγχρονο ελληνικό έργο της Χρυσής Γιάντσιου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Faust σε σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Αμαραντίδη και με μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών και μουσικών επί σκηνής, από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.

Με αφορμή μία ατζέντα, η οποία πρέπει να παραδοθεί στην κάτοχό της, και πρωταγωνιστές ένα κορίτσι και ένα αγόρι, ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία με έντονη πλοκή, που ερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο.
Με παιχνιδιάρικο έως και χιουμοριστικό τρόπο, το κοινό παρακολουθεί το αγόρι να παρασύρει το κορίτσι στην αναζήτηση του «τώρα». Σχεδόν ερεθιστικά, επιχειρεί να τη βγάλει από σκοτάδι και την ασφάλεια της μήτρας, φέρνοντάς την στο φως και την ανασφάλεια της γέννησης.

Μήπως, ο χρόνος μας, τελικά, είναι η μόνη μας ιδιοκτησία και η διαχείρισή του το μοναδικό μας ταλέντο;
Εσείς, τι σχέση έχετε με τον χρόνο;

Ένα υπέροχο δειγμα σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας (πρωτότυπος τίτλος: «Του Χρόνου του Αληθές», Εκδόσεις: Δωδώνη) με τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά της Μαργαρίτας Αμαραραντίδη ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι για λίγες μόνο παραστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Κι άλλα events!

✔”Όνομα: Κάρμεν” // Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

8/1

Η ταινία έχει πάρει το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1983. Κρατώντας το σκελετό της ιστορίας της “Κάρμεν” του Μπιζέ, ο Γκοντάρ μεταφέρει στο σήμερα το μύθο της, προσπαθώντας να διερευνήσει την κρυμμένη σχέση μεταξύ του Δον Χοσέ και της Κάρμεν, και μέσα απ’ αυτή την όποια ερωτική σχέση των ανθρώπων.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την προβολή της ταινίας που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

✔Face Glow Party || 06/01/2023 || ARCH Club – Live Stage

6/1

Σε συνεργασία με τους TMR Entertainment Group σας παρουσιάζουμε το Face Glow Party!

Σας περιμένουμε στο ARCH Club – Live Stage στο γκάζι να έρθετε με καλή διάθεση και κέφι για να ξεσαλώσουμε έως το πρωί.

Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το party που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

✔MiQ φεστιβάλ: έκθεση, προβολές, συζητήσεις  KET

7/1

Η ομάδα MiQ οργανώνει το πρώτο της Φεστιβάλ στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με μία έκθεση τέχνης από τα μέλη της ομάδας με θέμα το μεταναστευτικό βίωμα. Στη συνέχεια, θα προβληθούν δύο ταινίες: το “Παραμύθι από το Παρελθόν” (Përrallë nga kaluara) του Dhimitër Anagnosti και το “NËNA” της Ya Pihi Irakema. Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό και με καλεσμένα ομιλητά.

ΠΗΓΗ: Neolaia.gr

Show More

Related Articles

Back to top button