ΒριλήσσιαΚοινωνίαΠολιτική

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού Πισιμίσης-Ντινόπουλος; 

Είπαν “όχι” στο ψήφισμα του Δήμου Βριλησσίων, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού

Τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να ιδιωτικοποιήσει το νερό και η πλειονότητα της κοινωνίας υποστηρίζει ότι είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των δυο υποψηφίων Δημάρχων Βριλησσίων και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννη Πισιμίση και Αργύρη Ντινόπουλου.

Οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι αρνήθηκαν να ψηφίσουν το κείμενο κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, που έφερε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοικούσα παράταξη «Δήμος Δημιουργίας».

Οι κ.κ. Πισιμίσης και Ντινόπουλος επέμειναν να υποστηρίζουν το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα αυτά αποτελούν fake news, χωρίς να μπορούν  να δικαιολογήσουν και το γιατί η κυβέρνηση δεν αποσύρει εντελώς την επίμαχη ρύθμιση, με την οποία δημιουργείται ρυθμιστική Αρχή και για το νερό.

Το κείμενο ψηφίστηκε από τους συμβούλους της διοικούσας παράταξης και της παράταξης «Δράση» αλλά και από τον Τάσο Χρηστάκη που συνεργάζεται πλέον με τον κ. Πισιμίση αλλά διαχώρισε τη θέση του. Ορισμένοι μάλιστα αναρωτιούνται από την προηγούμενη Τετάρτη που έγινε το Δ.Σ., εάν αυτό αποτελεί προάγγελο ενδεχόμενων εξελίξεων στην παράταξη Πισιμίση.

Επίσης, δεν ψηφίστηκε και από την παράταξη του ΚΚΕ που επέμενε σε δικό της ψήφισμα, στο οποίο το θέμα της ιδιωτικοποίησης εμπλεκόταν με πλήθος άλλων ζητημάτων, στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του κόμματος.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει ομόθυμο “όχι” των Βριλησσίων, σε κάθε προσπάθεια να απωλέσει το νερό, τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Show More

Related Articles

Back to top button