ΠολιτικήΑθλητικάΝέαΕιδήσεις

Politico: Μυστικό σχέδιο «αγοράς» του Μουντιάλ με μεσάζοντα τον Μητσοτάκη από Σαουδική Αραβία

Η απάντηση Αυγενάκη

Μυστικό σχέδιο για «αγορά» του Μουντιάλ του 2030 από τη Σαουδική Αραβία, με την εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico.

Το κεντρικό του θέμα τιτλοφορείται «Το μυστικό σαουδαραβικό σχέδιο για αγορά του Παγκοσμίου Κυπέλλου» και συνοδεύεται από φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού δίπλα στον διάδοχο πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, κατά την επίσημη επίσκεψη του τελευταίου στην χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως επισημαίνει «ο πρίγκηπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν κατ’ ιδίαν υποσχέθηκε να πληρώσει για όλες τις υποδομές στην Ελλάδα, σε αντάλλαγμα για την συμμετοχή της Ελλάδας στην κοινή πρόταση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για νέα αθλητικά γήπεδα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο εάν συμφωνούσαν να συνεργαστούν με το Ριάντ σε κοινή πρόταση ανάληψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Η επίσημη περίοδος προτάσεων θα ξεκινήσει το 2023 και η κρίσιμη ψηφοφορία θα ληφθεί το 2024.

Η Σαουδική Αραβία θα έπαιρνε τα τρία τέταρτα των αγώνων και ως αντάλλαγμα, στην Ελλάδα θα προσέφερε πακτωλό δισεκατομμυρίων με επίκεντρο την κατασκευή νέων γηπέδων.

Το Politico κλείνει το δημοσίευμά του κάνοντας αναφορά στο «εφιαλτικό» για την Ελλάδα, παράδειγμα της ανάληψης της Ολυμπιάδας του 2004, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες που έγιναν τότε ως «μνημείο της κυβερνητικής ασυδοσίας», συνδέοντας την περίοδο εκείνη με την οικονομική κρίση που έφερε τα μνημόνια στη χώρα.

Αυγενάκης: Δημοσίευμα γεμάτο «ανακρίβειες»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κάνει λόγο για «ανακρίβειες» ενώ επιβεβαιώνει ότι «διεξάγονται επαφές» που είναι «σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης».

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα social media.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button