ΕλλάδαΕιδήσεις

«Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» κύκλος διαδικτυακών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το MIT

Οι πρωτες διαδικτυακές εκδηλώσεις στις 22 & 24 Ιουνίου

Τη διοργάνωση του πρώτου κύκλου διαδικτυακών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» σε συνεργασία με το  ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, ανακοίνωσε το Δίκτυο Καινοτομίας (Innovation Network), της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο).

Στις online συζητήσεις, στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα συναντούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, ανταλλάσσοντας ιδέες, γνώμες για καινοτομικά προγράμματα που υλοποιούν ή μπορούν να πραγματοποιήσουν. Επίσης θα παρουσιάζονται ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με το Υπερταμείο, πρόκειται για δημιουργικό κύκλο συζητήσεων και διαλόγου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

*Πώς οι εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα αγκαλιάσουν και  θα αξιοποιήσουν τις καινοτομίες;
*Με ποιον τρόπο ο ψηφιακός μετασχηματισμός συμβάλλει αποτελεσματικά  στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών;
*Πώς δημιουργούνται υποδομές που αντέχουν σε αναπάντεχα γεγονότα, όπως μια πανδημία;
*Ποιες πρόνοιες κυβερνοασφάλειας χρειάζεται να λαμβάνονται ώστε να  προστατεύεται η περιουσία και η αδιάλειπτη λειτουργία των εταιρειών;
*Με ποιον τρόπο θα μπορούσαν τέτοιου είδους επενδύσεις να χρηματοδοτηθούν, με βάση και τα νέου τύπου χρηματοδοτικά εργαλεία;

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 17:00, με θέμα: «Οικοδομώντας κουλτούρα καινοτομίας στις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις», με εναρκτήρια ομιλία από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Προσκεκλημένος ομιλητής ο Ευάγγελος Σιμούδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Synapse Partners, ενώ συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 16:00, με θέμα: «Πρόβλεψη και προετοιμασία για αναπάντεχα γεγονότα». Ομιλητές: Δημήτρης Μπερτσιμάς, καθηγητής ΜΙΤ και  Σάραμπ Αμίν, επίκουρος καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΜΙΤ.  Συντονίζει η Ντόρα Βαρβαρίγου, καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ.

Οι γλώσσες των συζητήσεων είναι ελληνικά και αγγλικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν αφού κάνουν δωρεάν εγγραφή στο hps://hcap.labonline.gr.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button