ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Ξεκινά στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Εκπρόσωποι Δημοσιογραφικών Ενώσεων από περισσότερες από 30 χώρες βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή και την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), που πραγματοποιείται στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, σήμερα και αύριο (20 και 21 Απριλίου).

Μάλιστα, σήμερα το πρωί θα συμμετάσχουν στις εργασίες διαδικτυακά εκπρόσωποι από 147 και πλέον χώρες από τις πέντε ηπείρους, καθώς η ΔΟΔ εκπροσωπεί συνολικά πάνω από 600.000 επαγγελματίες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Ντομινίκ Πρανταλιέ, της Γαλλίδας προέδρου της ΔΟΔ, παρουσία του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άντονι Μπελανζέ, του ταμία επί τιμή Τζιμ Μπουμέλα. Το «παρών» θα δώσουν επίσης η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Μάγια Σέβερ και Μουσταφά Κουλελί.

Οι δύο εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν από τις ενώσεις – μέλη της ΔΟΔ ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Επί δύο σχεδόν ημέρες, θα τεθούν υπό συζήτηση θέματα όπως η θέση και η οικονομική κατάσταση των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο καθώς και δράσεις και εκθέσεις για την κατάσταση ανά χώρα.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΔΟΔ ξεκινά σήμερα 20 Απριλίου, το πρωί, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της υβριδικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες για τους ηλεγμένους λογαριασμούς της ΔΟΔ 2022 και τον προϋπολογισμό του 2023.

Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη κατά το ήμισυ στη Γενική Συνέλευση κι έπειτα θα ακολουθήσει η τακτική εξαμηνιαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ, η οποία απαρτίζεται από 22 εκλεγμένα μέλη από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η ΔΟΔ ιδρύθηκε το 1926 στο Παρίσι, η ΕΣΗΕΑ αποτελεί ιδρυτικό της μέλος και αποτελεί τη φωνή των δημοσιογράφων στον ΟΗΕ και το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.

Χορηγός επικοινωνίας των δυο εκδηλώσεων είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Show More

Related Articles

Back to top button