Αγία Παρασκευή

Αποκλειστικό: Όχι στο Υπερταμείο και απο Σταθόπουλο

Την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την εκχώρηση των δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο και ειδικώς την εξαίρεση των εκτάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων της Αγίας Παρασκευής, ζητά με αποκλειστική δήλωσή του στην Victory, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Το θέμα απασχολεί τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς αφορά σε 23 ακίνητα εντός των ορίων του τα οποία και έχουν εντοπιστεί από τις δημοτικές υπηρεσίες, έπειτα απο την αποκωδικοποίηση που έγινε. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στον Υμηττό αν και υπάρχουν και κάποια εντός του οικιστικού ιστού.

Η νομοθέτηση της μεταβίβασης των δημόσιων ακινήτων, πριν καν μάλιστα ξεκαθαριστούν εκείνα που προστατεύονται ή διαχειρίζονται από τους ΟΤΑ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πολλούς Δημάρχους. Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχονται από Δημάρχους που προέρχονται από προοδευτικούς χώρους. Στο ίδιο μήκος κι ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ο οποίος μιλά για προχειρότητα που οδήγησε στο πρόβλημα και τονίζει ότι «δεν έχουμε ανάγκη κανένα Υπερταμείο ως κηδεμόνα. Μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας και με αναπτυξιακό πρότυπο, πάντα στη βάση του κοινωνικού οφέλους όλες τις δημόσιες εκτάσεις που βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης και διαχειρίζεται ο Δήμος μας».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button