Αγία ΠαρασκευήΠεριβάλλονΔήμοιΕιδήσεις

Ο Β. Ζορμπάς ενάντια στη νέα ζώνη προστασίας Υμηττού για εκτάσεις της Αγίας Παρασκευής

Με υπόμνημά του προς τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος αιτείται την απελευθέρωση της έκτασης που είχε εγκριθεί ως χώρος Αστικού Πρασίνου το 2005

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, επικοινώνησε στις 6 Ιουνίου 2020 με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιο Μπακογιάννη σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη ζώνη προστασίας του Υμηττού.

Συγκεκριμένα, ενώ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγίας Παρασκευής του 2005 προβλέπει για την έκταση 38 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δυτικά τού 2ου Γυμνάσιου, ότι πρέπει να μετατραπεί σε «Αστικό πράσινο – Ελεύθεροι χώροι», έρχεται το νέο διάταγμα του 2011 για την προστασία του Υμηττού, αιφνιδιαστικά και ενώ δεν υπήρχε στους χάρτες της διαβούλευσης, και μετατρέπει αυτήν την περιοχή του «Αστικού Πρασίνου – Ελεύθερου χώρου» σε «Β΄ Ζώνη προστασίας Υμηττού», αφήνοντας σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) και στερώντας από τον Δήμο από ένα Αστικό Πάρκο, όπως έχουν και οι πλέον πυκνοδομημένοι δήμοι του λεκανοπεδίου, και τη μοναδική ίσως διέξοδο προς το βουνό για τους κατοίκους του Δήμου.

Σχετικά με τα παραπάνω και όσα αναπτύσσονται στο Υπόμνημα του προς τον κ. Θύμιο Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος θα καλέσει τους αρχηγούς των Παρατάξεων του Δήμου για αναλυτική ενημέρωση-παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορείτε να δείτε το Υπόμνημα του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά προς τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button