Αγία ΠαρασκευήΑρθρογραφίαΝέα

Τι… πρόβλημα έχει ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς΄, με την “πάνω πλατεία” της Αγ. Παρασκευής;

Αν μη τι άλλο, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, έχει συνδυάσει το όνομα του με την «πάνω πλατεία» της πόλης, την πλατεία Αγίου Ιωάννου, όχι απαραίτητα θετικά.

Από την πρώτη του θητεία, την περίοδο 2011-2014, ο κ. Ζορμπάς σύμφωνα με όσα λέγονται στην Αγία Παρασκευή, ήθελε να… αξιοποιήσει την πλατεία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ενώ φημολογούνταν η επιθυμία του να αναθέσει έργο κατασκευής πολυόροφου πάρκινγκ. Σχέδια τα οποία και με την αντίδραση των κατοίκων, δεν προχώρησαν.

Μετά την ανάληψη καθηκόντων της δεύτερης θητείας του, το 2019, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο κ. Ζορμπάς ήταν να ακυρώσει το έργο της ανάπλασης της πλατείας που είχε προωθήσει η διοίκηση Σταθόπουλου και είχε μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Το έργο τότε είχε ήδη δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από τα προγράμματα Φιλόδημος και ο εργολάβος ήταν έτοιμος να υπογράψει για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε ως λόγο της ακύρωσης την έκπτωση 42% που κατέθεσε ο εργολάβος, αν και μια τέτοια έκπτωση θεωρείται συνηθισμένη στα δημόσια έργα.

Η απόφαση για τη ματαίωση του διαγωνισμού λήφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και ουδέποτε από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είχε εγκρίνει την μελέτη και τον διαγωνισμό.

Επιπλέον, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής πρωταγωνίστησε στα γεγονότα της πάνω πλατείας όταν «έφερε» τα ΜΑΤ για να διαλύσουν νεολαίους που συγκεντρώνονταν τα βράδια εκεί, αγνοώντας τα τότε αυστηρά μέτρα καραντίνας. Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί η πλατεία σε πραγματικό πεδίο μάχης για δυο βράδια και η πόλη της Αγίας Παρασκευής να δυσφημιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο που έκανε λόγο δημοσίως για «άντρο διακίνησης ναρκωτικών».

Τώρα κι αφού πέρασαν τρια χρόνια κι ενώ πλησιάζουμε στις νέες εκλογές, ο κ. Ζορμπάς αποφάσισε να παρουσιάσει μια νέα μελέτη συντήρησης της πλατείας η οποία προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Δημάρχου, Γ. Σταθόπουλου αλλά και του επικεφαλής της έτερης φιλονεοδημοκρατικής παράταξης του Δήμου, Γ. Οικονόμου οι οποίοι την χαρακτήρισαν «πανάκριβη». Και οι δυο κατήγγειλαν τον Δήμαρχο ότι «δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα της πλατείας», τον κατηγορούν για την ματαίωση της ανάπλασης που είχε προωθήσει η προηγούμενη Διοίκηση και ενέκρινε το ΔΣ, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του Δημάρχου, υπάρχουν πάντα τα… τραπεζοκαθίσματα. Ίσως τελικά, ο κ. Ζορμπάς να θέλει τόσο πολύ να πίνει τον καφέ του, σε τραπεζάκι στην πλατεία και να τον προβληματίζει που δεν μπορεί να το κάνει, παρότι Δήμαρχος… Ποιος ξέρει;

V

Show More

Related Articles

Back to top button