ΚοινωνίαΕιδήσεις

«Στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο»: Αυτοκτονία πρόσφυγα & επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόσφυγας που αυτοκτόνησε ήταν κρατούμενος επί 17 μήνες στο Κέντρο και ενώ σήμερα περίμενε να λάβει την απόφαση για την απελευθέρωσή του, του ανακοινώθηκε πως η απόφαση είναι να παραταθεί η κράτησή του στο Κέντρο.

Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε λόγο για «στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο», τονίζοντας ότι εκατοντάδες μετανάστες «κρατούνται εκεί, χωρίς κανένα έγκλημα, παρά μόνο ότι δεν έχουν χαρτιά». Παράλληλα, δημοσιοποίησε βίντεο με πρόσφυγες να μιλούν για το Κέντρο Κράτησης και για τα όσα συμβαίνουν εκεί.

.Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

«Ο θάνατος πρόσφυγα έφερε την εξέγερση των μεταναστών στο κέντρο κράτησης Κορίνθου»

“Η απώλεια της ζωής νεαρού πρόσφυγα από την Τουρκία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστἠριο της Κορίνθου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής εκατοντάδων μεταναστών που κρατούνται εκεί, χωρίς κανένα έγκλημα, παρά μόνο ότι δεν έχουν χαρτιά!

Είναι απίστευτη η εικόνα της φρίκης που αντίκρισαν (υπάρχει βίντεο) όταν βρήκαν το νεαρό Τούρκο πρόσφυγα απαγχονισμένο στη τουαλέτα να κρέμεται το άψυχο σώμα του από το καζανάκι με ένα κορδόνι περασμένο στο λαιμό και τα πόδια του να βρίσκονται μέσα στην τουαλέτα.

Ο Τούρκος πρόσφυγας είχε ξεπεράσει τους 17 μήνες κράτησης. Δεν είναι αυτοκτονία αλλά αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής της παρατεταμένης κράτησης χωρίς λόγο των προσφύγων με τους ρατσιστικούς νόμους Μητσοτάκη και της ΕΕ.

Αυτό συμβαίνει μόλις δύο μέρες μετά το θάνατο το Μάκι Ντιαμπάτε στο κέντρο κράτησης της Κω από την αδιαφορία των αρχών να τον στείλουν έγκαιρα σε νοσοκομείο. Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα θανατοπαγίδες, να πάρουν χαρτιά και άσυλο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να ανοίξουν τα σύνορα.

Δημοσιοποιούμε το βίντεο και θα ακολουθήσουν και άλλα.”

Δείτε τα βίντεο από την ένταση στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου: 
https://youtu.be/yJCNMmn4pw4
https://youtu.be/xD7IPnXEm4E?t=11
Πηγή: tvxs.gr/ Φωτογραφία: efsyn.gr
Show More

Related Articles

Back to top button