ΑθλητικάΝέαΕιδήσεις

Απίστευτο: Ακύρωσαν την κορυφαία επίδοση στον κόσμο του Τεντόγλου λόγω… παπουτσιών

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8.40μ. στο μίτινγκ του Τορούν, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2023.

Ωστόσο, η World Athletics μερικές μέρες μετά ακύρωσε το άλμα του για παράτυπα παπούτσια.

Η επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή θεωρήθηκε άκυρη από τη World Athletics, προκαλώντας το ξέσπασμα του Τεντόγλου, ο οποίος είχε πάρει, μάλιστα, έγκριση να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο αλλά σε άλλο χρώμα σε επερχόμενο αγώνα.

Αναλυτικά η ανάρτηση με το σχόλιο του Μίλτου Τεντόγλου:

«Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος.

Έλεγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι “εγκεκριμένο”, ανέφερε ο Μίτλος Τεντόγλου στην ανάρτησή του».

Show More

Related Articles

Back to top button