ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ηράκλειο Αττικής: Άνοιξε η διαδικασία για τις αποζημιώσεις από τον ανεμοστρόβιλο

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με τους όρους - Πού απευθύνονται οι πολίτες

Ανοίγει η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, κατοίκους και επιχειρηματίες, του Ηρακλείου από τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου. Το απαιτούμενο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οριοθέτηση, τη διαδικασία και το τι δικαιούται ο κάθε ένας που υπέστη ζημιές, εκδόθηκε αυτές τις ημέρες και έτσι, πλέον, η υπόθεση περνάει στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, η οποία είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα υποδεχθεί τα αιτήματα και, ακολούθως, θα αποζημιώσει τους δικαιούχους.

 

Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται πως «το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τον ανεμοστρόβιλο της 13ης Οκτωβρίου 2020, που έπληξε τις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.)» με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής. Αναλυτικά τους όρους των αποζημιώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους δουν στο ΦΕΚ πατώντας ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης μπορούν, αφού διαβάσουν το ΦΕΚ, να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΑΕΦΚ, Κόνιαρη 43 Αθήνα ή στα τηλέφωνα 2108704732, 2108704700.

Show More

Related Articles

Back to top button