ΚοινωνίαΠολιτική

«Διεφθαρμένοι οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι» λένε οι Έλληνες, αλλά… φταίει ο Πολάκης!

Το 75% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι δικαστικοί είναι αρκετά έως πάρα πολύ διεφθαρμένοι.

Το ίδιο πιστεύει για τους δημοσιογράφους, το 95% των ελλήνων. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι ξεπερνούν ακόμα  και τους πολιτικούς, για τους οποίους το 93% εκτιμά ότι είναι αρκετά έως πάρα πολύ διεφθαρμένοι.

Αυτά προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε τον Φεβρουάριο η εταιρεία Public Issue, καταγράφοντας την πλήρη απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας προς τους θεσμούς.

Μπορεί λοιπόν, οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι να θεωρούν ότι ξεμπέρδεψαν με τους «Πολάκηδες» που τους «στοχοποιούν» αλλά αυτό μάλλον είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους το οποίο μάλλον δεν κατανοούν είναι ότι, τόσο οι δικαστές όσο και οι δημοσιογράφοι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκατρία χρόνια πριν, το 2010, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Public Issue, η ελληνική κοινωνία πίστευε τελείως διαφορετικά πράγματα. Τότε μόλις το 23% εκτιμούσε ότι οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι ενώ το 41% έβλεπε διαφθορά στους δημοσιογράφους.

Είναι μάλλον δύσκολο να ισχυριστεί κάποιος ότι για αυτή την αλλαγή της άποψης των ελλήνων ευθύνονται οι «Πολλάκηδες» ή όσοι δημοσιολογούν εναντίον των δικαστών και των media.

Η παγιωμένη άποψη της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται ότι οφείλεται στα ίδια τα πεπραγμένα των δικαστών και των δημοσιογράφων που αντί να ζητάνε απλώς την κάθαρση όσων τους αμφισβητούν, θα έπρεπε να κάνουν κάτι επιτέλους για την αυτοκάθαρση τους.

V

Show More

Related Articles

Back to top button