ΧαλάνδριΑθλητικάΝέαΕιδήσεις

1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023: Από το παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου δόθηκε το λάκτισμα

Από το παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου και από τον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο δόθηκε το λάκτισμα για την πιο εκρηκτική μορφή Τριάθλου στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Χαλάνδρι, και μάλιστα καταμεσής του χειμώνα. Δίπλα του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, καθώς και ο επικεφαλής της TRIMORESportEvents Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, οι οποίοι εργάστηκαν τους τελευταίους 4 μήνες από κοινού μαζί με τις ομάδες τους, για τον συντονισμό και την οργάνωση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

Πρόκειται για το 1ο InPoolTRIathlonChalandri 2023, το οποίο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, θα προσφέρει στιγμές έντασης, ενθουσιασμού αλλά και μύησης στο σπορ του Τριάθλου, σ’ εκείνους που θα έρθουν να το ζήσουν, ως συμμετέχοντες ή θεατές, στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου – «Ν. Πέρκιζας».

Με στόχο, η αθλητική και ψυχαγωγική αυτή εκδήλωση να ενεργοποιήσει πρώτα τους κατοίκους της πόλης, της ευρύτερης Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος, μ’ ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δράση για όλες τις ηλικίες και επίπεδα αθλητών, προσκαλούμε τους ενήλικες να συμμετάσχουν στο κυρίως αγώνισμα του InPoolTRIathlon, αλλά και τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος σε μια σειρά δραστηριοτήτων πνεύματος και σώματος, που θα συναρπάσουν.

Πιστό στον αρχικό του στόχο, το InPoolTRIathlon επιχειρεί να δώσει το «βάπτισμα του πυρός» σε αθλητές που επιθυμούν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν το συναρπαστικό αυτό σπορ, το οποίο σίγουρα θα λατρέψουν. Δεδομένου ότι δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός (ποδήλατα, κράνη, ειδικά παπούτσια ποδηλάτου κλπ.) και ιδιαίτερη προετοιμασία, δίνεται δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε τολμηρή/ό, με μόνο εξοπλισμό το μαγιό, τα γυαλάκια και την πετσέτα/μπουρνούζι.

Το μαγικό βέβαια στο InPoolTRIathlon είναι ότι στις ίδιες σειρές αθλητών, χωρίς καμία διάκριση ή προτεραιότητα, θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς του απογεύματος της Κυριακής, οι δυνατοί αθλητές του σπορ, προσφέροντας πέραν του θεάματος, έμπνευση και παρακίνηση στον ευγενικό ανταγωνισμό και στα αθλητικά ιδεώδη.

Είκοσι (20) σειρές προκριματικών Τριάθλου -των 10 αθλητών κάθε φορά-, το Σάββατο από τις 09:00 μέχρι τις 20:40 και 5 σειρών την Κυριακή το πρωί από τις 09:00 έως τις 12:00, θα διεκδικήσουν θέση ανάμεσα στους 10 γρηγορότερους αθλητές κάθε φύλου, που θα απαρτίσουν το απόγευμα μεταξύ 18:00 – 19:00 τους τελικούς γυναικών και ανδρών.

Το ποδηλατικό σκέλος, θα πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, που διαθέτει ο συνεργάτης εξοπλισμού της TRIMORE Sport Events, CycleBox.

Το συμπληρωματικό πρόγραμμα για τα παιδιά

Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο παράλληλο και συμπληρωματικό πρόγραμμα για παιδιά, με το αθλητικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις σκυταλοδρομίες κολύμβησης καθώς και το SwimTogether, το μεσημέρι της Κυριακής 12:00 – 14:00.

Στον χώρο του κολυμβητηρίου, με φόντο το In Pool TRIathlon, θα διεξάγονται παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής: KidsAquaGames, KidsAquaYogaαπό την Αριάδνη Οικονομίδη (Yoga Instructor), ποδηλατική βραδυπορία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σκάκι σε παράλληλα γήπεδα από τον τοπικό Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου, συναρπάζοντας τους μικρούς αλλά και τους γονείς τους.

Σ.Ρούσσος: «Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει σταθερά τον Αθλητισμό με σημαντικές διοργανώσεις και μεγάλες επενδύσεις»

«Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει με κάθε μέσο τον αθλητισμό, τόσο με επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, από το 2014, όπως αυτή που έχει γίνει στο κολυμβητήριο του αθλητικού κέντρου Ν. Πέρκιζας -το οποίο θα φιλοξενήσει και τη διοργάνωση του Τριάθλου- όσο και με σημαντικές διοργανώσεις, οι οποίες προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη, φέρνουν τους συμπολίτες μας κοντά και εμπνέουν τα παιδιά της πόλης. Με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο πάθος στηρίζουμε και την πρώτη διοργάνωση Tριάθλου στην πόλη μας. Πιστεύουμε ότι όταν κάνεις καινούρια και πρωτοπόρα πράγματα, δίνεις ερεθίσματα στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, τους νέους αθλητές, ώστε να μπορούν να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους, οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν έχουν όρια. Φιλοδοξούμε η διοργάνωση του Τριάθλου να αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι και να βρει τη θέση της ανάμεσα στα άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που γίνονται στην πόλη μας, όπως ο Αγώνας Δρόμου της Ρεματιάς και ο χριστουγεννιάτικος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, σημείωσε από την πλευρά του: «Ένας ακόμη αθλητικός θεσμός, με πλούσιες παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά, έφτασε στην πόλη μας προκειμένου να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες προς τους πολίτες του Χαλανδρίου για άθληση. Έτσι μετά τον Χριστουγεννιάτικο νυχτερινό αγώνα “Chalandri Run the Christmas Run”, τον Αγώνα δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς “Κυνηγώντας την ουρά μας”, το “Χαλάνδρι Bravo”, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5Χ5 για τα Γυμνάσια της πόλης με την ονομασία “Πειρατικό κάλεσμα”, οι Χαλανδραίοι θα γνωρίσουν το συναρπαστικό και όλο και πιο αναπτυσσόμενο αγώνισμα του Tριάθλου».

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORESportEvents – XTERRAGreece, δήλωσε: «Η στιγμή που περιμέναμε, έφτασε. Τρεις μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη ενός νέου θεσμού στο Χαλάνδρι, ο οποίος στην αρχή κάθε επόμενου έτους, θα δίνει το έναυσμα της τριαθλητικής χρονιάς. Είμαστε σίγουροι ότι και άλλες πόλεις της Ελλάδος θα ακολουθήσουν σε αυτό το νέο ρεύμα Τριάθλου, παρακινώντας και άλλους αθλητές να δοκιμάσουν το υπέροχο αυτό σπορ και να εισέλθουν στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα, αναλαμβάνοντας ρόλο κοιτίδας ανάπτυξης του σπορ. Αναμένουμε παράλληλα, να δούμε και τους δύο τελικούς της Κυριακής, με τα δυνατά ονόματα του χώρου αλλά και τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει! Ανυπομονούμε να δούμε χαμογελαστά πρόσωπα να συγκεντρώνονται και πάλι μαζί, σε αθλητικό κλίμα και πνεύμα, δίνοντας έμπνευση στους πιτσιρικάδες που αύριο θα αποτελέσουν την κεντρική σκηνή του σπορ το οποίο τόσο αγαπάμε!».

Show More

Related Articles

Back to top button