ΚοινωνίαΑκτιβισμόςΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Απελευθέρωσαν τον πιο “μοναχικό ελέφαντα του κόσμου”

Τα δεινά του ελέφαντα που έγινε γνωστός ως "ο πιο μοναχικός του Πακιστάν" φτάνουν στο τέλος του. Του επετράπη να μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο όπου θα έχει παρέα.

Ένας ελέφαντας που έχει γίνει πολλές φορές η αιτία για να ξεσηκωθούν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διεθνώς, κατάφερε επιτέλους να του επιτραπεί να αποχωρήσει από τον ζωολογικό κήπο στο Πακιστάν όπου βρίσκεται και να μεταφερθεί σε ένα μέρος με καλύτερες συνθήκες.

Γνωστός ως ο πιο μοναχικός ελέφαντας του Πακιστάν, ο Κααβά, είναι ένας ασιατικός ελέφαντας 33 ετών από τη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια η τραγουδίστρια Cher έκανε καμπάνια για να απελευθερωθεί ο Καβάαν από τον ζωολογικό κήπο όπου βρισκόταν, το Murghazar Zoo, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Αφορμή για την κινητοποίηση της μουσικού ήταν όταν είδε φωτογραφίες του ελέφαντα που ζούσε ολομόναχος και δεμένος με αλυσίδες σε ένα μικρό χώρο.

Ο Κααβάν είχε πρωτοφτάσει στο Πακιστάν όταν ήταν ενός έτους, ως δώρο από τη Σρι Λάνκα στον πρώην δικτάτορα, στρατηγό Ζία Ούλ Χακ, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.

Από το 2002 άρχισαν να τον δένουν με αλυσίδες, επειδή οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου ανησυχούσαν για την επιθετικότητά του. Η μεγαλύτερη δυσφορία για το ζώο ήρθε όταν το 2012 πέθανε το ταίρι του, η Σαχέλι. Ο ζωολογικός κήπος δεν φρόντισε να του πάει κάποιο άλλο ζώο, παρότι οι ελέφαντες είναι κοινωνικά ζώα. Έτσι λοιπόν ο Κααβάν έγινε γνωστός ως ο πιο μοναχικός ελέφαντας του Πακιστάν.

Το Σάββατο ο Μάρτιν Μπάουερ, εκπρόσωπος του Four Paws, δήλωσε ότι ο ελέφαντας, που είναι υπέρβαρος, έλαβε επιτέλους ιατρική έγκριση για να ταξιδέψει, πιθανότατα στην Καμπότζη, όπου θα βρει συντροφιά και καλύτερες συνθήκες.

Τον Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε να κλείσει ο ζωολογικός κήπος Murghazar Zoo λόγω των άθλιων συνθηκών του.

ΠΗΓΗ:  news247.gr

Show More

Related Articles

Back to top button