ΠολιτισμόςΠάμε μια βόλτα?ΝέαΕιδήσεις

Πολυθεματικός περίπατος στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης στις 18/5

Μ’ έναν πολυθεματικό περίπατο στον κήπο της και ξεναγούς τούς επιστήμονες που τον διαμόρφωσαν, η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.

Στην διάρκεια του περιπάτου, με τίτλο «Πολλαπλές αφηγήσεις του κήπου της Εθνικής Πινακοθήκης. Αρχιτεκτονική, Γεωπονία, Υπαίθρια Γλυπτική» θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις, στις 11.00 και 13.00. Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αρχιτέκτονες τοπίου, γεωπόνοι, συντηρητές έργων γλυπτικής, ιστορικοί της τέχνης, θα συζητήσουν με το κοινό για τα πολλαπλά ζητήματα χώρου, τοπίου και κλίματος που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, αλλά και για τις λύσεις που από κοινού σχεδίασαν και υλοποίησαν.

Σε επιλεγμένα σημεία του κήπου της Εθνικής Πινακοθήκης έχουν τοποθετηθεί οκτώ γλυπτά. «Το αποτέλεσμα, σε διαρκή συνάρτηση με την ανάδειξη τόσο της αρχιτεκτονικής του κτιρίου και των υπαίθριων γλυπτών όσο και της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, είναι ένα τοπίο που απεικονίζεται ως ζωντανός φυτικός κάνναβος από τις υφές και τα χρώματα περίπου 100 διαφορετικών φυτικών ειδών. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται επίσης η ανάμνηση του ποταμού Ιλισού, όπως και η διά ζώσης σύνδεση με φυτικά είδη που απεικονίζονται σε πίνακες ζωγραφικής της μόνιμης έκθεσης του μουσείου» είναι το σκεπτικό του σχεδιασμού που θα αναλύσουν οι ξεναγοί στον περίπατο διάρκειας 1 ώρας και 30′.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην διεύθυνση για τις 11.00: kiposepmas11@nationalgallery.gr για τις 13.00: kiposepmas13@nationalgallery.gr

Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Photo Credits: nationalgallery.gr

Show More

Related Articles

Back to top button