ΚοινωνίαΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται οι 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως διακινητές

Με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου να ανέρχεται πλέον σε 81, οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται ως διακινητές θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας στις 10:00 προκειμένου να απολογηθούν.

Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 και όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, θα αρνηθούν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται. Για τους περισσότερους οι μαρτυρίες επιζώντων που τους καταδεικνύουν ως πιθανά εμπλεκόμενους στο κύκλωμα διακίνησης, αναφέρουν το ποιος έδινε νερό ή τρόφιμα κατά τη διάρκεια του μοιραίου ταξιδιού με προορισμό την Ιταλία.

Οι συλληφθέντες -όλοι τους αιγυπτιακής καταγωγής- που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τα αδικήματα: παράνομη είσοδος στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εγκληματική οργάνωση, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Χθες, Δευτέρα (19/6), πριν δοθεί στους συλληφθέντες νέα προθεσμία για να απολογηθούν, συναντήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με διπλωμάτη της πρεσβείας της Αιγύπτου.

Show More

Related Articles

Back to top button