ΒριλήσσιαΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια – Επανέρχονται οι προβολές του Cine – Δράση

Μετά από διακοπή μιας εβδομάδας λόγω Πάσχα οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων Cine-Δράση συνεχίζονται την Πέμπτη 20 Απριλίου , στις 20.15 στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», (πρώην ΤΥΠΕΤ- Υμηττού 57) με την ταινία «200 Μέτρα» του Αμίν Ναϊφέ.

Πρωταγωνιστούν οι Αλί Σουλιμάν, Ανα Ουντερμπέργκ, Μοτάζ Μαλές. Μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Όχθη. Βραβείο «BNL People’s Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση

Τα διακόσια μέτρα είναι αυτά που χωρίζουν τον Παλαιστίνιο Μουσταφά από την γυναίκα του και τα παιδιά του. Ανάμεσά τους παρεμβάλλεται το Τείχος της Δυτικής Όχθης. Μία μέρα ο Μουσταφά δέχεται το τηλεφώνημα που τρέμει κάθε γονιός: ο γιος του έχει πάθει ένα ατύχημα. Τρέχει να περάσει από το Ισραηλινό checkpoint, αλλά δεν του επιτρέπεται η είσοδος λόγω μιας ασήμαντης λεπτομέρειας. Η αγάπη του πατέρα όμως, δεν τα βάζει κάτω και ο Μουσταφά θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στον γιο του. Μια απόσταση 200 μέτρων γίνεται μία οδύσσεια 200 χιλιομέτρων, καθώς ο Μουσταφά, μην έχοντας καμία επιλογή πια, θα προσπαθήσει να περάσει λαθραία στην άλλη πλευρά του τείχους. Μια ταινία για την καθημερινή οδύσσεια των αποκλεισμένων Παλαιστινίων.

Παλαιστίνη, Ιορδανία, Κατάρ, Ιταλία, Σουηδία, Δραματική. Διάρκεια: 96’. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αμίν Ναϊφέ Πρωταγωνιστούν: Αλί Σουλιμάν, Ανα Ουντερμπέργκ, Μοτάζ Μαλές.

Show More

Related Articles

Back to top button