ΔήμοιΗράκλειοΈργαΕιδήσεις

Νέος αγωγός στο Ηράκλειο για την προστασία από τις βροχοπτώσεις

Μια παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ολοκληρώθηκε με ένα νέο αγωγό διαφυγής των όμβριων υδάτων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Μακεδονίας και Αυγής.

Ο νέος αγωγός έρχεται να συμπληρώσει το δίκτυο που ξεκίνησε να δημιουργείται πριν λίγα χρόνια, με ανάλογα έργα στην γειτονιά, για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία της περιοχής κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, ειδικά σε ένα σημείο στο οποίο εδρεύει το συγκρότημα των 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου από όπου περνάν καθημερινά δεκάδες παιδιών.

Είναι ακόμα ένα «πακέτο» αντιπλημμυρικών έργων ώστε να αποκτήσει το Ηράκλειο ολοκληρωμένο δίκτυο «ασπίδας» απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μετά από εκείνα που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις περιοχές του κέντρου, των Ηπειρώτικων, στο Κάτω Ψαλίδι κ.α.

«Συνεχίζουμε να υπηρετούμε την στρατηγική που έχει η δημοτική μας αρχή για την θωράκιση του Δήμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, γίνονται ολοένα και συχνότερα. Και ενώ για την κλιματική αλλαγή πρέπει να δράσουμε παγκόσμια, εμείς, ως εκπρόσωποι της πόλης, οφείλουμε να επέμβουμε τοπικά και να προστατεύσουμε το Ηράκλειο και τους κατοίκους του. Η εκστρατεία της αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα βρεθούμε και σε άλλες γειτονιές για ανάλογες παρεμβάσεις», δήλωσε σχετικά ο Ηλίας Μοσχονάς, εντεταλμένος δημοτικος σύμβουλος για τα Τεχνικά Έργα.

Show More

Related Articles

Back to top button