Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΕκπαίδευσηΔημοτικάΠεντέληΕιδήσεις

Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή: “Η συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου ξεγέλασε την υφυπουργό Παιδείας”

Η παραχώρηση της πτέρυγας Μπόμπολα για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης συνεχίζει να είναι το "μήλον της έριδος"

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, που κατηγορεί τη «συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου» ότι «ξεγέλασε την υφυπουργό Παιδείας διαβιβάζοντάς της «απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πτέρυγα Μπόμπολα που δεν πάρθηκε ποτέ», ενώ τώρα προσπαθεί «να διορθώσει την παρανομία με νέα παρανομία»

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Συνεχίζει να παρανομεί η συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου, παρά τις συνεχείς ήττες που υφίσταται εντός κι εκτός των ορίων του Δήμου Πεντέλης.

Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Αττικής ακύρωσε την πρόσφατη απόφαση για τα τροφεία λόγω της παράνομης διαδικασίας που εφάρμοσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Λουκάς Μακρής.

Η υφυπουργός Παιδείας ξεγελάστηκε από τη συνδιοίκηση, η οποία της διαβίβασε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πτέρυγα Μπόμπολα που δεν πάρθηκε ποτέ και η οποία μνημονεύτηκε και στο ΦΕΚ ίδρυσης των δύο παραρτημάτων νηπιαγωγείων εντός της πτέρυγας.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, πρόσφατα, η δήμαρχος Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά  παραπλάνησε την πλειοψηφία  των μελών της  Οικονομικής Επιτροπής, οδηγώντας τους να πάρουν παράνομη απόφαση για τη αποδοχή-ενοικίαση της πτέρυγας Μπόμπολα από τον Δήμο.

Αλήθεια, δεν γνωρίζει η κ. δήμαρχος ότι για αποδοχές-ενοικιάσεις ακινήτων αρμόδιο, κατά τον νόμο, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή;

Γιατί δεν ανέφερε στη συνεδρίαση της Ο.Ε. τους όρους που αναφέρει η απόφαση 263 30/07/2020 του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ (ΑΔΑ: ΩΥΖ8465ΧΠΙ-ΠΔ3) για την ενοικίαση από τον Δήμο.

Και εξηγούμαστε:

Η απόφαση του ΕΦΚΑ προβλέπει:

α) Η απόφαση να επικυρωθεί εντός έξι εβδομάδων από το Δ.Σ. του Δήμου Πεντέλης, όπως ρητά ορίζεται στην παράγραφο Θ’  της απόφασης του ΕΦΚΑ και να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ των δύο μερών. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

β) Στην παράγραφο Ι ορίζεται ότι το σχέδιο της σύμβασης πρέπει να υποβληθεί για έγκριση στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

γ) Στην παράγραφο ΙΑ ορίζεται ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Πεντέλης, θα πρέπει να λάβει τη μορφή Απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την παραχώρηση του ακινήτου στον Δήμο, βάσει της παρ. 1στ του άρθρου 50 του Ν.4430/2016. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η παρανομία δεν διορθώνεται με παρανομία κυρία Κεχαγιά. Ο κατήφορος που έχετε πάρει δεν έχει τέλος, αλλά έχει συνέπειες, τόσο για σας, όσο κυρίως για τους δημότες…

ΠΗΓΗ:  enypografa.gr

Show More

Related Articles

Back to top button