ΠεριβάλλονΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Νέες αγορές ελεύθερων εκτάσεων δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου

Την απαλλοτρίωση ακόμα τριών εκτάσεων προκειμένου να διαμορφωθούν ως χώροι κοινόχρηστοι και πρασίνου και να αποδοθούν ελεύθεροι στους κατοίκους της πόλης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για εκτάσεις στη συμβολή των οδών Πρασ. Λόφου, Διστόμου και Μαινάλου, στη συμβολή των οδών Παπανούτσου και Άνθ. Γαζή καθώς και μεταξύ των οδών Λεωφ. Πλαπούτα και Αυγής. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, επανεπιβάλλεται η σχετική ρυμοτομία προκειμένου ο Δήμος να τους δεσμεύσει, να αποκλειστεί η περίπτωση να χτιστούν και, σύντομα, να μπορέσει να τους αγοράσει για να παραμείνουν ελεύθεροι, προσβάσιμοι, ανάσες πρασίνου στις γειτονιές.

Η αγορά, μάλιστα, όπως εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας, θα γίνει με πρόταση που καταθέτει ο Δήμος για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. «Με την απόκτηση των νέων αυτών εκτάσεων αυξάνουμε τους ελεύθερους χώρους στο Ηράκλειο, διαμορφώνουμε νέα σημεία πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες, αναβαθμίζουμε τις γειτονιές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας», το σχόλιο του Ηλία Μπάρμπα.

«Μετά την αγορά 4.500τμ ελεύθερων χώρων την τελευταία διετία, συνεχίζουμε την εκστρατεία μας για την απόκτηση όσο το δυνατό περισσότερων εκτάσεων στο Ηράκλειο που παραμένουν αδόμητοι προκειμένου να συνεχίσουν να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι για όλους, να γείρουμε όσο το δυνατό πιο πολύ την πλάστιγγα στο ισοζύγιο τσιμέντο – πράσινο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Show More

Related Articles

Back to top button