ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Νέα Φιλαδέλφεια: Χρηματοδότηση για «Έξυπνες διαβάσεις»

Μία ακόμη πρόταση της δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο, «Κατασκευή Πρότυπων Διαβάσεων σε κόμβους του Δήμου με Α.Π. αιτήματος 50562 και ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης 29/7/2022, στη δράση 16631 που φέρει τον τίτλο: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού και εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου μια απλή σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών να αναβαθμιστεί σε πρότυπη – έξυπνη. Στον εξοπλισμό ενδεικτικά περιλαμβάνονται: συσκευές αφής πεζών, συσκευές σήμανσης τύπου LED, μετεωρολογικός σταθμός, αισθητήρες καταμέτρησης και ανάλυσης κυκλοφοριακών στοιχείων, εργασίες αποκατάστασης διαγράμμισης, κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πρόκειται να αναβαθμιστούν βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει και εντός του 2023, συνολικά 49 διαβάσεις πεζών της πόλης. Το ποσό της χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 2.799.926,70 €.

Ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τα στελέχη της Δημοτικής μας Αρχής όσο και τα στελέχη των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, για την συνεργασία και την σημαντική δουλειά τους στην προετοιμασία των φακέλων, που έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Το 2020, το 2021 και το 2022 όπως έχω αναφέρει ξανά ήταν χρονιές έντονης προεργασίας, προσπάθειας και δουλειάς τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται σταδιακά σε όλη την πόλη. Με παρεμβάσεις, δράσεις και έργα σημαντικά και απαραίτητα που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε χωρίς την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από το ΥΠ.ΕΣ., το Ταμείο Ανάκαμψης, την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο. 3,5 χρόνια μεθοδικής, ομαδικής και συντονισμένης δουλειάς που ξεκίνησε από το μηδέν και που παρά τα πρωτόγνωρα εμπόδια, τα αναχώματα και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σταδιακά γίνεται ορατή στους συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε με την ίδια θέληση και με μεράκι για να υλοποιήσουμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί προς τους συμπολίτες μας».

Show More

Related Articles

Back to top button