ΑκτιβισμόςΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

«Ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα της κρίσης»: Διαδικτυακή Εσπερίδα σημερα στις 18.00 στο maroussi.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει τη διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα: «Ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα της κρίσης», που διοργανώνουν η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” και ο  Φορέας Κοινωνικής Υποστήριξης “ΘΕΛΩ”, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 και μεταδίδεται ζωντανά στο web site του Δήμου maroussi.gr.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών και τελεί υπό την αιγίδα του Παν/μίου Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο μήνυμά του σημειώνει:
«Συμμετέχουμε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι ημέρα τιμής του έργου των εθελοντών, αλλά και ενθάρρυνσης για τη συμμετοχή νέων στο εθελοντικό κίνημα.
Στη σημερινή δύσκολη εποχή της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού αποκτά ιδιαίτερη αξία και νόημα.
Αντλώντας έμπνευση και δύναμη από τη αξιέπαινη δράση των εθελοντών μας κάτω από αντίξοες συνθήκες, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε την υπέρτατη αξία της εθελοντικής προσφοράς. Να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να δομήσουμε την κοινωνία της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της συνοχής και της ανθρωπιάς που οραματιζόμαστε και αξίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία».

Καλωσόρισμα στην Εσπερίδα θα απευθύνουν: Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού“HELPHELLAS” και “ΘΕΛΩ” Κορίνα Λιούτα και ο παρουσιαστής και συντονιστής της εκδήλωσης Γιώργος Γαμπιεράκης, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Αντιπρόεδρος του “ΘΕΛΩ” και Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας Εθελοντισμού“HELPHELLAS”.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία-Δόμνα Μιχαηλίδου.
Επίσης ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ.κ. Γαβριήλ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γεώργιος Κρεμλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Δια Βίου Ανάπτυξης του Παν/μίου Μακεδονίας Μαρία Πλατσίδου, η Καθηγήτρια Συγκριτικών Πολιτευμάτων Δρ. Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου,, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Γιώργος Βερνίκος.

Στην εσπερίδα θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους επιστήμονες οι θεματικές ενότητες:
Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση
-Εθελοντισμός και Εκπαίδευση
-Εθελοντισμός και Περιβάλλον
-Εθελοντισμός και Υγεία
-Εθελοντισμός και Κοινωνία των Πολιτών        

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Show More

Related Articles

Back to top button