ΠολιτισμόςΦιλοθέη-ΨυχικόΝέαΕιδήσεις

«Το άυλον της ύλης» – Έκθεση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο Ψυχικό

« Το άυλον της ύλης», είναι ο τίτλος της έκθεσης της ζωγράφου Γεωργίας Κοκκίνη, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις αίθουσες του «Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού».

Η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, γράφει χαρακτηριστικά: «Η αναδρομική έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αναδεικνύει τον διεθνή της χαρακτήρα της ζωγραφικής της και το πολυειδές εικαστικό της λεξιλόγιο.

Η καλλιτέχνης έζησε πάνω από τριάντα χρόνια στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική και πειραματίστηκε σε ποικίλες τεχνοτροπίες, από την ευρωπαϊκή αναγεννησιακή τέχνη, τη γιαπωνέζικη, τη λατινοαμερικάνικη μανιέρα, τη μοντέρνα ευρωπαϊκή τέχνη, αλλά οι αισθητικές αρχές των έργων της έχουν σαφείς επιρροές από τη διαχρονική ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την αρχαία αγγειογραφία, τη βυζαντινή τέχνη και τις σύγχρονες διατυπώσεις των Ελλήνων εξπρεσιονιστών».

Η ίδια η καλλιτέχνης επισημαίνει « έδωσα μορφή και υφή σε ιστορίες, συναισθήματα και αφηγήσεις αγαπημένων προσώπων, σε τοπία, πολιτισμούς, σε συλλογικές και πνευματικές αναζητήσεις…».

Η έκθεση στο Ε.Ι.Π. » (οικία Μποδοσάκη), Στρατηγού Καλλάρη 50 Ψυχικό. θα διαρκέσεις ως τις 25 Ιουνίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button