ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

Νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού

...στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί για την πόλη μας»

Τη δημιουργία νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας» ανέθεσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος,

Ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α, ο οποίος ήδη έχει συμμετοχή μέσω των παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ», προχωρεί στην ίδρυση, για πρώτη φορά, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του ΕΣΠΑ.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι χώροι που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση αλλά και σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5 έως και 12 ετών. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά τις περιόδους, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρύσα Παρίση, στόχος του Δήμου είναι να εξασφαλίσει στους γονείς, τη δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πρότυπους χώρους, όπου, με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο θα τους προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από εξειδικευμένους συνεργάτες.

 

Show More

Related Articles

Back to top button