Παπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

Νέα απάτη με e-shop εξάρθρωσε η αστυνομία Παπάγου- Χολαργού

Οι ηλεκτρονικές απάτες αυξήθηκαν κατά πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

«Επιδημία» μέσα στην πανδημία φαίνεται να είναι οι ηλεκτρονικές απάτες. Ειδικά την περίοδο της καραντίνας, διαχειριστές e-shop κατηγορούνται για τουλάχιστον 84 περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με οικονομικό όφελος πάνω από 30.000 ευρώ.

Το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου Χολαργού προχώρησε σε 2 συλλήψεις, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 3 άτομα.

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και δημοφιλείς πλατφόρμες πώλησης προϊόντων, τα μέλη του κυκλώματος διαφήμιζαν κινητά τηλέφωνα, laptop, tablet και αλλά ηλεκτρονικά προϊόντα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, εισέπρατταν τα χρήματα αλλά τα προϊόντα δεν έφταναν ποτέ ή σχεδόν ποτέ στους πελάτες.

Για περισσότερο από ένα μήνα οι αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλεγαν στοιχεία και αξιολογούσαν τις καταγγελίες, καθώς μέσω του e-shop είχαν γίνει εκατοντάδες συναλλαγές.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. η δράση του κυκλώματος κορυφώθηκε την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, ενώ το συνολικό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία που διαχειριζόταν το eshop επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300.000.

Πηγή: ΕΡΤ

Show More

Related Articles

Back to top button