Παπάγου-ΧολαργόςΝέαΕιδήσεις

Εργατικό ατύχημα στο Κηποθέατρο Παπάγου καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

Εργατικό ατύχημα με εργαζόμενη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει «την Κυριακή 18/06/2023 και ώρα 9:00 το βράδυ, μία συνάδελφός μας που εργαζόταν στο Κηποθέατρο Παπάγου είχε ένα σοβαρό εργατικό “ατύχημα” πέφτοντας από τις κερκίδες, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της, ενώ ευτυχώς αποφεύχθηκε χειρότερος τραυματισμός».

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ Χολαργού, η εργαζόμενη απασχολείτο «παρανόμως» σε ημέρα και ώρα που δεν προβλεπόταν από τη σύμβασή της και το ατύχημα έγινε μόλις δύο μέρες πριν τη λήξη της σύμβασή της.

«Το ατύχημα δεν ήρθε ως αποτέλεσμα μιας “κακιάς στιγμής”. Ήρθε ως αποτέλεσμα της υπερεντατικοποίησης της δουλειάς της συναδέλφου, αφού της είχε ανατεθεί η λειτουργία του Κηποθέατρου, χωρίς καμμιά βοήθεια (άνοιγμα, κλείσιμο, καθαριότητα στις τουαλέτες και στα καμαρίνια, εποπτεία του χώρου, εποπτεία του πάρκινγκ) για όλες τις σχολικές γιορτές και δραστηριότητες. Το “ατύχημα” ήρθε ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ελάχιστου κόστους στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αφού με έναν υποαμοιβόμενο συμβασιούχο εργαζόμενο “πολυεργαλείο” επιδιώκεται να λειτουργεί ένα ολόκληρο Κηποθέατρο!» προσθέτει η ΔΑΣ ΟΤΑ Χολαργού.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι ζητούν:

Εδώ και τώρα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες με επαρκές προσωπικό.

Ενεργοποίηση της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και τακτικούς ελέγχους.

Εκπαίδευση όλων των εργαζομένων για τα μέτρα ασφάλειας και τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

«Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού έχουμε ήδη προσκαλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τις αμέσως επόμενες ημέρες και πριν την τακτική συνεδρίαση στις 6/7, ώστε το σωματείο να αναλάβει ΑΜΕΣΑ διεκδικητική δράση και να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, με σκοπό να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα όλων των συναδέλφων» καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Photo Credits: Facebook

Show More

Related Articles

Back to top button