ΒριλήσσιαΠολιτισμόςΘέατροΜουσική

Θέατρο, μουσική, τέχνες και αναμνήσεις στα Βριλήσσια

Το Φεστιβάλ Βριλησσίων “εκλεισε” τα 29, χαρίζοντας μαγικές καλοκαιρινές στιγμές στο κοινό

Νύχτες καλοκαιριού, γεμάτες φως και πολιτισμό που μας άφησαν συγκινήσεις και αναμνήσεις, πρόσφερε και φέτος, για 29η χρονιά το Φεστιβάλ Βριλησσίων που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, χορευτικά αφιερώματα και σπουδαίες συναυλίες που έγιναν στο ανακαινισμένο θέατρο «Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη», ένα θέατρο – στολίδι μετά την και την τοποθέτηση των νέων σύγχρονων καθισμάτων.

Σας καλούμε να γίνετε συνεπιβάτες σε μία διαδρομή Τέχνης, χαράς και δημιουργίας, με προορισμό έναν καλύτερο κόσμο για όλους” είχε πει κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και πραγματικά το κοινό αγκάλιασε την προσπάθεια, γεμίζοντας αρκετές φορές το θέατρο.

Το φετινό καλοκαιρινό ταξίδι πολιτισμού στα Βριλήσσια, τα είχε όλα. Σπουδαίοι σκηνοθέτες όπως θεατρικές ομάδες έδωσαν εξαιρετικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, όπως η Αντιγόνη του Σοφολή, απο τον Αιμίλιο Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, η Ηλέκτρα του Ευριπίδη με την Λένα Παπαληγούρα σε σκηνοθεσία Μουμουλίδη και ο Αγαμέμνων του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με την Μαρία Πρωτόπαππα και τον Γιάννη Στάνκογλου.

Ο Αριστοφάνης είχε την τιμητική του με Αχαρνής σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνο και πρωταγωνιστές τον Π. Φιλιππίδη, τον Παύλο Χαικάλη και τον Κώστα Κόκλα, Εκκλησιάζουσες σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και πρωταγωνιστή τον Αντώνη Λουδάρο ενώ μεγάλη επιτυχία είχε και η παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Δημήτρη Πιατά.

Το σύγχρονο ελληνικό θέατρο έδωσε κι αυτό το παρών του με παραστάσεις όπως το “Μόλις χώρισα” με την Τζόυς Ευείδη, “Άγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη με την Μπέσυ Μάλφα και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και “Μαντάμ Σουσού” με την Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Τάσο Χαλκιά και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Σημαντικοί τραγουδοποιοί και μεγάλες φωνές, όπως η Αλκηστή Πρωτοψάλτη και η Γιώτα Νέγκα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Κώστας Μακεδόνας και η Γιώτα Νέγκα αλλά και η Ηρώ, χάρισαν αξέχαστες καλοκαιρινές συναυλίες ενώ το κοινό απόλαυσε το μιούζικαλ “Mama mia” με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Βανδή ενώ κι ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίστηκε στο “Νταμάρι”, τραγουδώντας ζωντανά στο μιούζικαλ του Δαλιανίδη “Γοργόνες και Μάγκες”

Μεγάλη επιτυχία είχε και η Γιορτή Ρακής που διοργανώθηκε με την συνεργασία της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων και την μουσική του Ψαρογιώργη αλλά και το διήμερο αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με το οποίο άνοιξε φέτος το Φεστιβάλ.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένο στα παιδιά με συναυλίες και παραστάσεις όπως ο Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες από τον Χάρη Ρώμα.

Ακόμα έλαβαν χώρα σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από μικρές θεατρικές ομάδες, το παιδικό εργαστήρι, τα θεατρικά και άλλα εργαστήρια καθώς και τις χορωδίες και μουσικές ομάδες του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου,

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button