2ΧαλάνδριΠολιτισμόςΑθλητικά

Μια νέα τοιχογραφία στο αθλητικό κέντρο Ν.Πέρκιζας

Αποτυπώνει μια κορυφαία στιγμή αθλητικού ήθους

Ο Μίλτος Τεντόγλου ασπάζεται την Χάικε Ντρέξλερ

Η εικόνα αυτή που έκανε το γύρο του κόσμου, φιλοτεχνήθηκε από το δημιουργό Mitsos Kyklaminos και κοσμεί πλέον τον εξωτερικό χώρο του αθλητικού κέντρου «Ν. Πέρκιζας».

 Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, το 2018, ο μεγάλος αθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το πρώτο του ευρωπαϊκό χρυσό και μαζί έγραψε μια ιστορία αθλητικού ήθους που θα τον συνοδεύει για πάντα. Μετά το μεγάλο άλμα, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, οι κάμερες κατέγραψαν τον Τεντόγλου, αντί να πανηγυρίζει το χρυσό, να στρέφεται προς την εθελόντρια που έστρωνε την άμμο στο σκάμμα, να την χαιρετά και να την ασπάζεται. Η «εθελόντρια» ήταν η Χάικε Ντρέξλερ, θρυλική αθλήτρια στίβου της Αν. Γερμανίας, και της ενωμένης Γερμανίας αργότερα, κάτοχος συνολικά 19 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων πέντε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κίνηση αυτή κορυφαίου συμβολισμού του ολυμπιονίκη μας Μίλτου Τεντόγλου, είναι μια από αυτές που τον έχουν καθιερώσει διεθνώς όχι μόνο ως αθλητή των μεγάλων επιδόσεων αλλά και ως αθλητή που διδάσκει ήθος.

Show More

Related Articles

Back to top button