Αγία ΠαρασκευήΑθήναΨυχαγωγίαΑθλητικά

Μια… ωραία πρόταση για να παραμείνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Την ώρα που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τοποθετούν πανό μπροστά από το γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης” στη Λ. Αλεξάνδρας, με βασικό αίτημά τους να μη μεταφερθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού σε άλλη περιοχή, δύο νέοι πτυχιούχοι του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ προτείνουν τη δική τους λύση, η οποία μάλιστα φαίνεται ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη στη διπλωματική τους εργασία.

Ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο πάνω στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προτείνουν οι πτυχιούχοι αρχιτέκτονες, Νεκτάριος Μεγάλεμος και Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, που στόχο έχει να προσελκύσει τη δημόσια ζωή και να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των πολιτών του  των Αμπελοκήπων αλλά και όλης της Αθήνας.

 

μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι ότι, χωρίς να αυξάνει τον κτιριακό όγκο (καθώς επηρεάζει κατά 14μ. μόνο το βάθος του σκάματος σε στυλ «Ριαθόρ» της Λα Κορούνια), δημιουργεί ένα υπερσύγχρονο στολίδι χωρητικότητας σχεδόν 40.000, με άμεση σύνδεση με την καθημερινή ζωντανή πόλη μέσω μιας περιμετρικής στοάς, στην οποία προβλέπονται αρκετές χρήσεις καφεστίασης και άλλων εμπορικών καταστημάτων. Ταυτόχρονα, το κόστος επένδυσης είναι χαμηλότερο, κάνοντας την πρόταση αυτή σαφώς πιο ρεαλιστική από ένα μεγαθήριο σε ένα σημείο της πόλης που δεν έχει την ίδια κινητικότητα και σύνδεση με τη ζωή των ανθρώπων της Αθήνας, της νεολαία της και των φίλων του συλλόγου.

Η υπόθεση για ανταλλαγή του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας με νέο σύγχρονο εμπορικό γήπεδο στην περιοχή του Ελαιώνα στον Βοτανικό εμφανίζεται να έχει πια βαλτώσει. Μήπως, λοιπόν,  θα έπρεπε η οραματική πρόταση των δυο νέων αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων από την Πολιτεία ως βιώσιμη εναλλακτική και μάλλον πιο ρεαλιστική λύση, την ώρα, μάλιστα που η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνη και μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού;

Μπορείτε να δείτε την πρόταση των δύο νέων αρχιτεκτόνων αναλυτικά ΕΔΩ

 

Show More

Related Articles

Back to top button