ΧαλάνδριΠολιτικήΝέα

Δήμος Χαλανδρίου: «Η λάσπη που ρίχνουν, τελευταίο καταφύγιο των απελπισμένων, δεν πιάνει πάνω σ’ αυτή την διοίκηση»

Συνέχεια στην σφοδρή σύγκρουση για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Σκληρή απάντηση στην επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση», Κρίστη Αγαπητού, για τον ακυρωθέντα διαγωνισμό του Αδριάνεια Υδραγωγείου, εξέδωσε την Τετάρτη 1/6, η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου.

Η διοίκηση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζει την γκεμπελική τακτική του «πες – πες κάτι θα μείνει» η κ. Αγαπητού. Η ίδια και η παράταξή της μπορούν να συνεχίσουν να παριστάνουν ότι τους μοιάζουμε…

Όμως, ήταν η κ. Αγαπητού, που ως αντιδήμαρχος Οικονομικών του κ Κουράση, …κατάφερε το ακατόρθωτο, κατά τη θητεία της, δλδ να χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εσόδων, κάνοντας τα στραβά ματιά σε δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις, που εξακολουθούσαν για χρόνια να μην χρεώνονται τα πραγματικά τέλη.

Ήταν η κ. Αγαπητού που υπηρέτησε μια διοίκηση, η οποία συστηματικά απεμπόλησε ενοίκια από δημοτικά ακίνητα και ειδικεύτηκε σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Δυστυχώς γι’ αυτούς η ιστορία των διοικήσεων Κουράση – Ζαφειρόπουλου έχει καταγραφεί και ο λαός της πόλης την έχει αποτιμήσει ήδη δύο φορές.

Η λάσπη που ρίχνουν, τελευταίο καταφύγιο των απελπισμένων, δεν πιάνει πάνω σ’ αυτή την διοίκηση.

Υ.Σ.1: Αναρωτιόμαστε αν θα τολμούσε η κ. Αγαπητού να ψελλίσει ενώπιον της εποπτεύουσας ευρωπαϊκής Αρχής του προγράμματος Cultural Hidrant την αντίληψή της ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες στην υλοποίηση μεγάλων και απαιτητικών έργων συνιστούν «φωτογραφικό διαγωνισμό».

Υ.Σ.2: Εκτός αν πιστεύει πραγματικά ότι το «δίκιο των εργολάβων» τεχνικών έργων, που θέλουν ασυδοσία σε ό,τι αφορά τα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, που δεν θέλουν περιττές δεσμεύσεις στην παροχή μέτρων ασφαλείας, απαγόρευσης παιδικής εργασίας, απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης κλπ., υπερισχύει των ευρωπαϊκών κανόνων για την υλοποίηση τεχνικών έργων.

Δεν θα μας προκαλούσε βέβαια και ιδιαίτερη έκπληξη, αν ισχυριζόταν κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι προέρχεται από μια παράταξη, που ως κυβέρνηση σήμερα, έχει πλήρως και συνειδητά αποδομήσει την εργατική νομοθεσία.»

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της παράταξης της κας Αγαπητού με την οποία εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Χαλανδρίου.

«Ελληνική πρακτική φωτογραφικού διαγωνισμού (Ρούσσου) VS Ευρωπαϊκή πρακτική Διαφάνειας και χρηστής Διοίκησης σημειώσατε 1: Θα μπορούσαμε κι εμείς να χαριτολογήσουμε με “εξυπνάδες” σαν τον παραπάνω τίτλο, ως απάντηση στον κ. Ρούσσο εάν τα πράγματα δεν ήταν πολύ σοβαρά.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε τον διαγωνισμό του κ. Ρούσσου για το έργο του Ανδριάνειου Υδραγωγείου, προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000), χαρακτηρίζοντας τους όρους δημοπράτησης χαριστικούς και φωτογραφικούς. Στην ουσία ακύρωσε την απόφαση 162/2022 της οικονομικής επιτροπής.

Βοά η αγορά για τον στημένο διαγωνισμό που είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν προσφορά δύο (2) μόνο εργολάβοι, και ο Ρούσσος σφυρίζει αδιάφορα.

Επαναδημοπρατεί το έργο χωρίς τους χαριστικούς όρους αυτή τη φορά -απόφαση 364/2022 της οικονομικής επιτροπής- και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τη ζημιά που θα προέκυπτε από τον μη ανταγωνισμό των εργολάβων ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίου ευρώ. Μήπως αυτός θα τη πλήρωνε;

Οι Χαλανδραίοι που χρηματοδοτούν το έργο κατά το 50% (3.000.000), οι Έλληνες φορολογούμενοι που χρηματοδοτούν το Πράσινο Ταμείο (1.000.000) και η Ε.Ε. που χρηματοδοτεί το έργο κατά το 1/3 (2.000.000) θα πλήρωναν τη ζημιά αυτή.

Και αντί για απάντηση από τον ίδιο τον κ. Ρούσσο, που διαβεβαίωσε το Δ.Σ. σε ερώτησή μας για τον στημένο διαγωνισμό, ότι είναι όλα νόμιμα (άρα ήξερε) έρχεται ένα “πόνημα-απολογία” του αντιδημάρχου του, γεμάτο αστείες δικαιολογίες και αστήρικτα επιχειρήματα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι κ. Ρούσσο. Εμείς δεν θέλουμε να απαντήσετε σε εμάς, που όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας είμαστε άσχετοι από έργα (από στημένα έργα, θα σας διορθώναμε). Στην ανεξάρτητη Αρχή θα πρέπει να απαντήσετε προσβάλλοντας την απόφαση γιατί είναι θέμα Αρχής. Έστω κι εάν υπάρξει μια ακόμα μικρή καθυστέρηση (άλλωστε με τα κόλπα σας ήδη το έργο καθυστέρησε). Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι και σε δεύτερο βαθμό Δικαιοσύνης να προσφύγετε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Αλλά δεν τολμάτε, γιατί ο διαγωνισμός ήταν στημένος.

Αντ΄ αυτού επιχειρείτε να αποδομήσετε την απόφαση και να δημιουργήσετε αμφιβολίες για την ανεξάρτητη Αρχή με θολές και παραπλανητικές αναφορές. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΠΠ στο σκεπτικό της αποκρούει ως αβάσιμα όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ο κ. αντιδήμαρχος στη μακρόσυρτη απολογία σας, προσπαθώντας να συγκαλύψει τη χειραγώγηση του διαγωνισμού, εμείς θα δώσουμε απαντήσεις επ΄ αυτών.

Τέλος κ. Ρούσσο σας προκαλούμε να ανοίξετε τις δύο μοναδικές προσφορές του ακυρωθέντος διαγωνισμού (έχετε το δικαίωμα, για να σας προλάβουμε) για να δουν οι Χαλανδραίοι, όχι εάν ήταν στημένος ο διαγωνισμός (αυτό το βεβαίωσε η Ανεξάρτητη Αρχή), το μέγεθος να δούνε του ποσού που θα καρπωνόντουσαν οι… εργολάβοι, τους οποίους εσείς φωτογραφήσατε με την περιβόητη διακήρυξη».

 

Show More

Related Articles

Back to top button