ΜουσικήΝέαΕιδήσεις

Με μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Δ. Παντερμαλή, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα γενέθλιά του

Με ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του Δημητρίου Παντερμαλή, γιορτάζει φέτος τα 14 χρόνια λειτουργίας του το Μουσείο Ακρόπολης, που συμπληρώνονται την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023. Πρόκειται για την Ορχήστρα Νέων Δίου -τον τόπο που συνδέθηκε επιστημονικά και συναισθηματικά ο Δημήτρης Παντερμαλής- την πολυμελή ορχήστρα από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.

Το μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ελληνική ποίηση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης στις 9 μ.μ. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Μπάμπης Βελισσάριος. Την βραδιά παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

«Στις 20 Ιουνίου 2023 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει 14 χρόνια λειτουργίας και είναι η πρώτη χρονιά φέτος που την ημέρα των γενεθλίων του δεν θα βρίσκεται ανάμεσά μας ο αείμνηστος Καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης από το 2000 έως το 2019 και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης από το 2009 έως το 2022», σημειώνει στη συγκινητική του ανακοίνωση το Μουσείο Ακρόπολης. Και συνεχίζει: «Πέρα από το έργο ζωής του, που ήταν το Μουσείο Ακρόπολης, ο Δημήτριος Παντερμαλής ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Η αγάπη του για το Δίον και η σύνδεσή του με τους κατοίκους του ήταν βαθιά. Υποστήριζε ποικιλοτρόπως τις πολιτιστικές δράσεις του τόπου και το έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου».

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 9 το πρωί έως τις 12 μεσάνυχτα, με κανονικό εισιτήριο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button