ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Μετεωρολογικός Σταθμός για πρώτη φορά σε Δημόσιο Σχολείο του Δήμου Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων προχωράει στην υλοποίηση ακόμα μίας δράσης – προσφοράς για τα παιδιά και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού συλλογής, ανάλυσης και μετάδοσης καιρικών δεδομένων, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τη Διεύθυνση του σχολείου.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι το κύριο ερευνητικό κέντρο μελέτης και πρόγνωσης του καιρού στην Ελλάδα και μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών σε όλη την επικράτεια έχει τη δυνατότητα έγκυρων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Οι υπεύθυνοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών, αφού έκαναν την απαραίτητη αυτοψία στον χώρο του σχολείου, αποδέχτηκαν το αίτημα του Συλλόγου για την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού και θα αναλάβουν τις εργασίες εγκατάστασής του, καθώς και τη συντήρησή του.

Το κόστος αγοράς του μετεωρολογικού σταθμού, με βάση τις προδιαγραφές του Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπολογίζεται στα 1.500,00€ και θα πρέπει να το αναλάβει ο Σύλλογός.

Η εγκατάσταση του Μετεωρολογικού Σταθμού δημιουργεί σημαντικα παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά. Οι μαθητές θα μπορούν να συλλέγουν και να επεξεργάζονται δεδομένα όπως θερμοκρασία, υγρασία, ταχύτητα του ανέμου, επίπεδο βροχοπτώσεων, κλπ.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες ομαδοσυνεργατικής, διαθεματικής και βιωματικής μάθησης που μπορούν να αναπτυχθούν, οι οποίες αφορούν στον κλάδο της Φυσικής, της Μετεωρολογίας, αλλά και της Πληροφορικής και αποσκοπούν στην κατανόηση θεμελιωδών εννοιών και μεγεθών των θετικών επιστημών, στην εξοικείωση των μαθητών µε απλές μετεωρολογικές παρατηρήσεις, στην καταγραφή αυτών των δεδομένων µε τρόπο μεθοδικό κλπ.

Ο Σύλλογος έχει προχωρήσει σε κάλεσμα προς τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου μας για δωρεά χρημάτων και αισιοδοξεί ότι άμεσα θα συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή/και διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δ. Γκιουρτζίδη στο τηλ 6976472747.

Show More

Related Articles

Back to top button