ΥγείαΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Συγκεντρώθηκαν 228 φιάλες με πολλούς νέους εθελοντές

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η 35η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

251 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 61 προσήλθαν για πρώτη φορά να δώσουν αίμα, με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και προσήλθαν στο χώρο διεξαγωγής της αιμοδοσίας για να προσφέρουν αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 228 μονάδες αίματος, με τις οποίες ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κοντά και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους εθελοντές αιμοδότες.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη απήχηση που είχε η 35η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αιμοδότες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου και υπογραμμίζει:

«Η συμμετοχή 61 νέων εθελοντών αιμοδοτών στην 35η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου είναι ένα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο  μήνυμα ευαισθητοποίησης και διάθεσης προσφοράς προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από αίμα, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Ευελπιστούμε το άξιο παράδειγμα των 251 εθελοντών αιμοδοτών να βρει ακόμη περισσότερους μιμητές, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα κυριαρχούν η ανθρωπιά και η κοινωνική αλληλεγγύη.»

Στην 35η Εθελοντική Αιμοδοσία, οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και  πρόληψης από τον covid-19, ενώ το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» διασφάλισε την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 35ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca Cola 3E και Bread Factory για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Show More

Related Articles

Back to top button