ΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη, από το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη

Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη προαναγγέλει το Μουσείο Μπενάκη για το φθινόπωρο έως τον Ιανουάριο της ερχόμενης χρονιάς.

Θα παρουσιαστεί στους εκθεσειακούς χώρους του Μπενάκη της Πειραιώς σε δύο μέρη, από 21/9 έως 5/11 και στη συνέχεια από 23/11 έως 14/1/2024.

Τα έργα που θα εκτεθούν, καλύπτουν τα χρόνια από το 1966 έως το 2022 και καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια πενήντα έξι χρόνων ακούραστης ζωγραφικής δημιουργίας.

Πρόκειται για το πολύπλευρο έργο ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας. Για να φτιάξει ένα έργο ο Χατζημιχάλης συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες, κείμενα, εκτυπώσεις κ.ά. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής, εξαπλώνεται στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν, επιτρέπουν στο θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.

Στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους της έκθεσης, συγκεκριμένα τα Σαββατοκύριακα 11 & 12, 18 & 19 Νοεμβρίου 2023, ο χώρος της έκθεσης θα παραμείνει ανοιχτός ώστε το κοινό να έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μετάβαση και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος μίας έκθεσης.

Show More

Related Articles

Back to top button