ΠολιτισμόςΘέατροΜουσικήΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Ματαιώθηκαν και τα Αισχύλεια!

Τη ματαίωση του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως μετά από πολλή προσπάθεια και εξαντλώντας κάθε δυνατό χρονικό περιθώριο και πρόσφορο μέσο προς την υλοποίηση των εκδηλώσεών μας, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 ματαιώνεται! Οι δύσκολες συγκυρίες και συνθήκες, καθώς και οι τρέχουσες και συνεχώς μεταβαλλόμενες διατάξεις και οδηγίες, δεν μας επιτρέπουν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Με την ελπίδα να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η δοκιμασία, ανανεώνουμε το καλλιτεχνικό μας ραντεβού για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021! Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, την αγάπη & αγωνία σας, όλο αυτό το διάστημα, για τη φετινή διοργάνωση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μήνυμα για την ακύρωση του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας και επικεφαλής της διοργάνωσης, Φώτιος-Παναγιώτης Τατάκης, προς όλους τους δημότες αλλά και το κοινό του Φεστιβάλ.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Τατάκη:

«Aγαπητοί συνδημότες,

μετά από πολλή σκέψη, ατέρμονες προσπάθειες και προσεκτική αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, προκρίθηκε πως για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας -του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού- το Φεστιβάλ Αισχύλεια θα πρέπει να ακυρωθεί.

 

Η απόφαση αυτή είναι δύσκολη, κρίνεται όμως αναγκαία και τη συνομολογούμε, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι λίαν ανησυχητικά και σύσσωμη η ιατρική κοινότητα επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης κάθε δυνατού μέτρου, που στοχεύει στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

 

Έχοντας ανάμεικτα, λοιπόν, συναισθήματα, θα ήθελα να μου επιτρέψετε ορισμένες σκέψεις: Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κύριο δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, αναφορικά με τον σχεδιασμό του κορυφαίου θεσμού του δήμου μας, όπως ευχαριστώ και το αξιότιμο Σώμα του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας για τη σθεναρή τους στήριξη στο εγχείρημα και στο πλευρό μου, αφουγκραζόμενοι άπαντες την πολυπλοκότητα και συνθετότητα των συνθηκών. Θεωρώ πως υπηρέτησα τον θεσμό με απόλυτο σεβασμό και κυρίως προσήλωση προς τους στόχους μας.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, ακόμη, θερμά όλους τους συνεργάτες μου, που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μου σε όλη αυτήν τη φάση του σχεδιασμού και προετοιμασίας της υλοποίησης του Φεστιβάλ, με γνώμονα την πηγαία ροπή τους προς τον Πολιτισμό και την αγάπη τους για τους ανθρώπους του τόπου μας, αναφέρομαι φυσικά σε όλο εκείνο το έμψυχο δυναμικό της ΚΕΔΕ, που επικεντρώθηκε μήνες τώρα σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση.

 

Ευχαριστώ την αντιπρόεδρο, Ζωή Στραϊτούρη, για όσα έπραξε όλους αυτούς τους μήνες κοντά μου και κυρίως για τον κοινό μας αγώνα και την αρωγή της. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της επιτροπής του Φεστιβάλ Αισχύλεια, αποτελούν την πεμπτουσία του σχεδιασμού και κατάρτισης αυτού του προγράμματος. Η κοινή μας αυτή διαδρομή θα μείνει πάντοτε χαραγμένη στη σκέψη μου. Κάθε μέλος προσέθετε προστιθέμενη αξία και το άρτιο αποτέλεσμα επήλθε με την καθοριστική συμβολή όλων των μελών συνεργιστικά. Ήταν τιμή μου, ειλικρινά, που ηγήθηκα αυτής της ιστορικής επιτροπής και ευελπιστώ πως η δημοκρατικότητα και η θεσμικότητα αποτέλεσαν τις βασικές μου αρχές, με βάση τις οποίες συμπορευθήκαμε και οικοδομήθηκε η εισήγηση μας.

 

Ευχαριστώ όλους όσοι αγκαλιάσατε το φετινό πρόγραμμα και παράλληλα σας απολογούμαστε αιτούμενοι την κατανόησή σας για μία πρωτοφανή πανδημία, που ασκεί ομολογουμένως ριζικές κοινωνικές επιρροές, μεταβάλλοντας παραδόσεις ετών. Ευχαριστώ θερμά τα αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αισθάνομαι ειλικρινά υπερήφανος για τα μέλη του Συμβουλίου, του οποίου προΐσταμαι. Είμαι βέβαιος πως μαζί θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε μελλοντικά εξίσου ποιοτικές δράσεις και φεστιβάλ. Τέλος, ευχαριστώ θερμά και προσωπικά καθένα και καθεμία από τους εθελοντές του Φεστιβάλ, καλή μαρτυρία που εγγυάται αναμφίβολα ένα αισιόδοξο μέλλον για τον δήμο μας.

 

Η ΚΕΔΕ δεσμεύεται να στηρίξει τον Πολιτισμό έμπρακτα και εγγυώμαι πως οδεύοντας προς “διευρυμένα” χρονικά Αισχύλεια 2021, είμαι βέβαιος πως αυτό θα αποτελέσει το “πολιτιστικό αντίδοτο” του ιού, με εκδηλώσεις που άλλοτε θα πυκνώνουν και άλλοτε θα αραιώνουν, βάση των ισχυόντων κάθε φορά δεδομένων και διατάξεων.

 

Οι συνεργάτες μας θεωρώ πως θα κατανοήσουν το σκεπτικό της απόφασης αυτής και οι εκδηλώσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν όταν είναι πια ασφαλής η διεξαγωγή των θεαμάτων για το σύνολο των δημοτών, όχι μόνο τους παρευρισκόμενους.

 

Ας ελπίσουμε να μετέλθουμε αυτής της πανδημίας, που κλυδωνίζει κάθε τόπο, σύντομα και τότε όντας όλοι υγιείς θα απολαύσουμε θεάματα που θα στοχεύουν στη πνευματική μας ανάταση και ψυχαγωγία. Μέχρι τότε προέχει η προάσπιση της υγείας των δημοτών και αυτό θεωρώ -και συμφωνούμε όλοι σε αυτό- πως είναι αδιαπραγμάτευτο. Καμιά φορά, όπως είπε και ο Jim Rohn, “οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας για να κρατήσουν τη λύπη μακριά, κρατούν απ’ έξω και τη χαρά.”

 

Εις το επανιδείν -σας ευχαριστώ όλους όσοι μετείχατε σε αυτήν την όμορφη διαδρομή, που -αν και δεν περατώθηκε- εγγυάται ό,τι ομορφότερο διαθέτουμε, την Υγεία μας».

 

Ε.Μ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Show More

Related Articles

Back to top button