ΠολιτισμόςΕιδήσεις

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: “Ζούμε μια εποχή ψυχικής και σωματικής μεταμόρφωσης. Αγκαλιάστε το!”

Η διάσημη καλλιτέχνις μας λέει πως κατά το lockdown αυτό που της έλειψε πιο πολύ είναι το χιούμορ

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς είναι μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στο χώρο της performance και μία παρουσία που σε κάθε έργο της καταφέρνει κάτι να πει και να “αλλάξει” σε σχέση με την κοινωνία που ζούμε.

Η διάσημη εναλλακτική καλλιτέχνις δηλώνει ότι αυτό που της έχει λείψει κατά την περίοδο του lockdown είναι το γέλιο. «Το μόνο που μου λείπει… είναι το χιούμορ», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις για το Μουσείο Τέχνης και Φωτογραφίας στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

«Εξαφανίστηκε. Έχει να κάνει με την πολιτική ορθότητα. Το 80% της δουλειάς μας δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τις σημερινές συνθήκες. Εμφανίζονται δουλειές από τις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990 εξαιτίας αυτού του γεγονότος», απάντησε.

Και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλοι σκεφτόταν καταστροφές και τραγωδίες, ο (Ανρί) Ματίς ζωγράφιζε μόνο λουλούδια. Πρέπει να ζωγραφίζουμε και χρειαζόμαστε την ομορφιά… Ζούμε σε μια εποχή θανάτου. Αλλά μια τόσο σημαντική στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους για το άγνωστο. Μια εποχή ψυχικής και σωματικής μεταμόρφωσης. Αγκαλιάστε το!».

Show More

Related Articles

Back to top button