ΧαλάνδριΚοινωνίαΝέα

Σάλος με τη σύλληψη του υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λιαπέρη

Ζητά την απελευθέρωση του και καταγγέλλει την ωμή αστυνομική βία, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου. Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

  • Ζητά την απελευθέρωση του και καταγγέλλει την ωμή αστυνομική βία, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου. Ανακοίνωση της “Ενάντια” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”
  • Καταγγέλθηκαν επιθέσεις των ΜΑΤ σε πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ – ΕΔΕ και μετακίνηση Αστυνομικών διέταξε η ΕΛΑΣ – Αντιδράσεις για τις εικόνες αστυνομικής βίας

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Χαλάνδρι η σύλληψη απο τα ΜΑΤ, του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενάντια” και υποψήφιου Δημάρχου, Σωτήρη Λιαπέρη.

Ο δημοτικός σύμβουλος έχει προσαχθεί επειδή διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία φορέων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δράσης για την κλιματική κρίση, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου ο οποίος αντέδρασε άμεσα, ζητώντας την αποφυλάκιση του και καταγγέλλοντας την “απρόκλητη αστυνομική βία”.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου βρίσκεται από το πρωί στην Εισαγγελία, σε ένδειξη συμπαράστασης στον δημοτικό σύμβουλο της πόλης, ενώ στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε τα εξής:

“Η ΛΑΣΥ Χαλανδρίου καταδικάζει την απρόκλητη και αναίτια επίθεση της Αστυνομίας που δέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου Λαπιέρης Σωτήρης στη σημερινή συγκέντρωση (28/7). Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία με χημικά, ξυλοδαρμούς και με παρουσία αύρας ενάντια στους διαδηλωτές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Δημοτικού Συμβούλου καθώς και όλων των προσαχθέντων από την σημερινή συγκέντρωση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.”

Δεν υπήρξε έως το μεσημέρι της Παρασκευής 29/7, αντίδραση από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Οργισμένη ήταν η ανακοίνωση της παράταξης  του Σ. Λιαπέρη: “Ως Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ καταγγέλουμε την αναίτια σύλληψη και την αστυνομική καταστολή, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφό μας Σωτήρη Λαπιέρη και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του μαζί με τους υπόλοιπους προσαχθέντες” αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Show More

Related Articles

Back to top button