ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Χωρίς ταξί η Αττική σήμερα (13/2) – Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορήσουν

Xωρίς ταξί θα μείνει σήμερα (13/2) η Αττική από τις 14:00 έως τις 20:00 καθώς οι οδηγοί θα συμμετέχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ στις 15:00.

Σε ανακοίνωση του το ΣΑΤΑ καταγγέλλει την «αδιαφορία της κυβέρνησης, την προπαγάνδα των άριστων σχέσεων που επιδίδεται η αντιπολίτευση και την αφωνία της Ομοσπονδίας» σημειώνοντας πως η Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΑ θα αποφασίσει αν οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα του προεδρείου, συνάδουν με τις επιθυμίες και τα θέλω των Αθηναίων ταξιτζήδων.

Τα αιτήματα που έχουν οι οδηγοί των ταξί είναι τα εξής:

  • Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2). Επαναφορά της διάταξης για το Δώρο Χριστουγέννων των ταξί με τους ίδιους όρους που ίσχυαν.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την ειδική άδεια.
  • Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την απώλεια αμετάκλητης ανάκλησης ιδανικού μεριδίου ΕΔΧ.
  • Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.
  • Δημιουργία δημόσιας εφαρμογής κράτησης ταξί χωρίς χρεώσεις για τους χρήστες και τους οδηγούς (στα πρότυπα της Γαλλίας Le Taxi και της Καταλανίας).
  • Για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί : Ελεύθερη αντικατάσταση συμβατικού ΕΔΧ Ταξί σε 7θέσιο-9θέσιο χωρίς περιορισμούς και χωρίς ποσόστωση για όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της
Show More

Related Articles

Back to top button