ΚοινωνίαΠολιτισμόςΜουσικήΑλληλεγγύηΕιδήσεις

20 νέοι καλλιτέχνες της hip hop σκηνής συμπράττουν για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας

«Μήπως έχεις #5lepta;» 

Είκοσι και πλέον καλλιτέχνες συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός soundtrack που θα ευαισθητοποιήσει για το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Με το μεγαλύτερο ποσοστό των τακτικών αιμοδοτών να έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του λόγω lockdown, είναι γεγονός ότι η προσφορά αίματος έχει μειωθεί δραματικά. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (20/12), νέες και νέοι καλλιτέχνες από το ανερχόμενο κύμα της hip hop σκηνής στην Ελλάδα αποφάσισαν να λάβουν δράση μέσω της αγάπης τους για τη μουσική. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία της καλλιτεχνικής ομάδας / κολεκτίβας ”Nu Flow”.

Αυτή τη στιγμή μπορεί τα ονόματα τους να φαίνονται άγνωστα. Παρόλα αυτά, το σύνολο τους αποτελεί τη φωνή ανησυχίας της νεολαίας για τη διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης στη δυστοπία των ημερών.

Έχοντας στο πλευρό τους την οργάνωση Σπουδαία Events, ρωτάνε τον καθένα ξεχωριστά «Μήπως έχεις #5lepta;» για να δώσεις αίμα. Ελπίζουν πως η ανοιχτή τους πρόσκληση για παρακίνηση μέσω του έργου τους θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στα άτομα της γενιάς τους όσο και σε υπόλοιπες ηλικίες.

Artists: Beanie, Sykroc, Mr. Evnus, Expend Flow, One F , Jay, X aire C, Μυστήριος Τύπος, Home Alοne, El Perro, Dier, Κρύβων, A.T.M. Beatz, Restive, Skale, SeventyFour74, Λάγνης

Οι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν και συνέθεσαν το δίσκο με τίτλο ”#5lepta” ως το soundtrack της διαδρομής ενός νέου μέχρι το κέντρο αιμοδοσίας και πίσω. Θέλησαν να δώσουν τον ρυθμό που θα ηχεί στα ακουστικά αγοριών και κοριτσιών, πατώντας το play τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους και όσο είναι στον δρόμο προς το να γίνουν αφανείς ήρωες για κάποιον που τους χρειάζεται. Η συλλογή περιέχει 14 κομμάτια και από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι διαθέσιμη για streaming από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Εάν σας επιτρέπεται, γίνετε αιμοδότες | #5lepta

Ενημερωθείτε σχετικά με τις ημερομηνίες και τα κέντρα που θα διεξάγονται αιμοδοσίες κοντά στην περιοχή σας. Επιπροσθέτως, δείτε τα βασικά κριτήρια καταλληλότητας αιμοδοτών. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η ταυτότητά σας και να έχετε φάει κάτι ελαφρύ στις τρεις ώρες πριν δώσετε αίμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) https://ekea.gr/ ή να επικοινωνήσετε μαζί τους στο (+30) 213 214 6700.

Εάν δεν σας επιτρέπεται, στηρίξτε την κίνηση | #5lepta

Για όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν αλλά δεν μπορούν μέσω αιμοδοσίας μπορούν να κοινοποιήσουν το έργο στα social media μαζί με το χαρακτηριστικό hashtag #5lepta.

Οι δράσεις των Nu Flow υπάρχουν και ως challenges στο Digital Festival “Connected We Stand” και μπορείτε να κερδίσετε πόντους για να ανεβείτε στα Leaderboards του Connect Your City App.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα μέλη Nu Flow είναι:

«Κανείς δεν είναι μόνος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, όσο έχουμε ο ένας τον άλλον. Η νέα γενιά δημιουργών είναι εδώ, διανέμει δωρεάν τη μουσική της και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Πηγή: ελculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button