ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Τραγωδία – Αποτροπιασμός: Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από την επίθεση των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μια ακόμη τραγωδία. Μια ακόμη θυσία στο βωμό της αλητείας και της οπαδικής βίας.

Ένας νεκρός, από μαχαίρι, φίλαθλος της ΑΕΚ, και μερικοί ακόμα τραυματίες είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/08).

Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε το βράδυ της Δευτέρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες και οι υπόλοιποι τραυματίες.

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς»

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Show More

Related Articles

Back to top button