ΠολιτισμόςΕλλάδαΕιδήσεις

Λ. Μενδώνη: “Το να βλέπει λίγο ο επισκέπτης το καμμένο κάτω δεν είναι και κάτι τρομερό”

 

Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών από τη φωτιά ήταν «η λιγότερη δυνατή» ισχυρίζεται η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την αυτοψία που έκανε στον αρχαιολογικό χώρο σήμερα το πρωί, ενώ στη εικόνα που παρουσίασε για τον χώρο δεν φαίνεται να βλέπει καμία εικόνα εγκατάλειψης. Στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού σε κοινωνικό δίκτυο δε, έχουν αναρτηθεί παλαιότερες φωτογραφίες, πριν από την πυρκαγιά, ως… σημερινές,  διαστρεβλώνοντας το μέγεθος της καταστροφής:

 

«Το γεγονός ότι ο χώρος ήταν απολύτως αποψιλωμένος και δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα, επομένως δεν υπήρχε ύλη για να καεί ήταν το σωτήριο για τα μνημεία, διότι δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία που θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους δομικους λίθους των μνημείων» είπε η υπουργός Λίνα Μενδώνη.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι ήταν γρήγορη η αντίδραση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και τη γύρω περιοχή, καθώς και ότι στον αρχαιολογικό χώρο υπήρχε σχέδιο για την πυρόσβεση, με την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Σε δηλώσεις μάλιστα που κατέγραψε το Argonafplia.gr, η υπουργός Πολιτισμού λέει ότι «Το να βλέπει λίγο και ο επισκέπτης το καμένο κάτω δεν είναι κάτι τρομερό».

Αναλυτικά η δηλώσεις της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη:

Φωτογραφικό υλικό το οποίο παρουσιάζει την καθόλου “μικρή” ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου και έχει δημοσιευτεί από ελληνικά και κατα βάση διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία αμφισβητούν την αξιοπιστία της είδησης για το μέγεθος της ζημιάς όπως παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού:

 

Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Show More

Related Articles

Back to top button