Αγία ΠαρασκευήΠολιτικήΔημοτικάΝέα

Γ. Σταθόπουλος για πλατεία Αι Γιάννη: «Πανάκριβη» και «κακή» η πρόταση Ζορμπά- «εγκληματική η ακύρωση του έργου μας»

Επίθεση στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπά για το θέμα της «πάνω πλατείας», εξαπέλυσε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, κατηγορώντας τον ότι προχωρά σε μια πανάκριβη συντήρηση ενώ ακύρωσε το έργο ανάπλασης που προωθούσε η προηγούμενη δημοτική Αρχή. Ο κ. Σταθόπουλος αφήνει ακόμη υπόνοιες περί επιθυμίας του κ. Ζορμπά να βάλει στην πλατεία τραπεζοκαθίσματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου:

Ο Β.ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΦΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ,ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ

Ο παραπαίων Δημαρχος Β.Ζορμπας, τρία χρόνια μετά την εγκληματική του ενέργεια να ακυρώσει το δημοπρατημένο έργο μας ανάπλασης της Πλατείας Αγ.Ιωάννου (με την οποία δεν ασχολήθηκε καθόλου στην προηγούμενη τετραετία του),ρίχνει στάχτη στα μάτια των κατοίκων της περιοχής και προχωρά σε μια απλή πανάκριβη συντήρηση,δυστυχώς χωρίς καμμία αντίδραση του τοπικού Συλλόγου κατοίκων.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Το κείμενο αυτό θέλει να υπερασπιστεί τον  όρο Πλατεία και συγκεκριμένα την Πλατεια Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής που αποτελεί σημαντικό δημόσιο χώρο της πόλης μας.

Το όμορφο, και κατάλληλο για την εποχή του,αρχιτεκτονικό σχέδιο με βάση το οποίο κατασκευάστηκε η Πλατεία το 1980,έχει πλέον ξεπεραστεί (πχ υπάρχει έλλειψη εξωστρέφειας, αυστηρά οριοθετημένα παρτέρια και συντριβάνια,ανάγκη για μεγαλη Παιδική χαρα κ.α).

Η Πλατεία,επιπλέον,έχει πολλά κατεστραμμένα υλικά, δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της Πόλης μας και τη βιωσιμότητα της,  επιβάλλεται να γίνει εξωστρεφής, περισσότερο φιλόξενη για στάση και ξεκούραση,να αποκτήσει φρέσκα στοιχεία και να μην έχει «τυφλά» σημεία.

Για ολους αυτους τους λόγους κρίναμε ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή απαραίτητο να ζητήσουμε από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Δήμου μας ΠΛΗΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.

Κατόπιν συναντήσεων με φορείς της Πόλης και την Τεχνική Υπηρεσία ο στόχος επιτεύχθηκε, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η Τεχνική Υπηρεσία πέτυχε:

1.Την απαλλαγή απο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που θα προκαλούσε μεγάλη καθυστέρηση και έξοδα και

  1. Την έγκριση όλης της μελέτης, σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές προδιαγραφές που είχε ανάγκη η πόλη μας π.χ. στη πλατεία α) Δεν υπαρχει όδευση τυφλών, και β)δεν υπάρχει ράμπα πρόσβασης αναπήρων ΑΜΕΑ.

Η πρόταση που εισηγήθηκα Γιάννης Σταθόπουλος το 2019 ως Δήμαρχος, είχε μια σύγχρονη σχεδιαστική ματιά και διατηρούσε τον δημόσιο χώρο, ΧΩΡΙΣ τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, που είναι δέσμευση από την συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς του οικοπεδου από τον Σύλλογο κατοίκων του Αγίου Ιωάννη.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Β.ΖΟΡΜΠΑ

Εγκληματικά φερόμενος ο ίδιος ο Β.Ζορμπας ακύρωσε, με διάφορες απίθανες δικαιολογίες, το εξαιρετικό δημοπρατημένο έργο, με ιδιαίτερο μάλιστα μίσος απολυτως ανεξήγητο και δυστυχώς συνεπικουρούμενος από Αντιδημάρχους του.

Το τραγελαφικό είναι ότι τον Οκτώβριο του 2019 ο Αντιδημαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Β.Σάρκουλας, ζητούσε από την Τεχνική Υπηρεσία «σκαρίφημα σχεδίου (κάτοψη) της υπάρχουσας πλατείας Αγ. Ιωάννου με άξονα χώρο για περιμετρική ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ» κατόπιν εντολής του Β.Ζορμπα!

Μετά την γενική κατακραυγή που ακολούθησε, φτάσαμε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας του, να μας παρουσιάζει ο κ.Ζορμπας «δική του» πρόταση συντήρησης που την «βαπτίζει» ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ (εδώ προκύπτουν ερωτηματικά για την Τεχνική μας Υπηρεσία),χωρίς καμία μάλιστα συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως γνωστόν η ετυμολογία του ΟΡΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ είναι: «ανανέωση, μεγάλη αλλαγή, πλάθεις κάτι από την αρχή, αναδημιουργείς, αναμορφώνεις».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΟΡΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ

Η μελέτη του Β.Ζορμπα εμπαίζει τους κατοίκους του Άγιου Ιωάννη και ολους μας γιατί:

1)Δεν λύνει κανένα από τα θέματα τα οποία ανέφερα παραπάνω.

2)Προχωρά μια πολύ ακριβή πρόταση απλής συντήρησης της πλατείας

3)Δεν κατασκευάζει κανένα συντριβάνι.

4)Δεν την κάνει εξωστρεφή.

5)Διατηρεί ως έχει το θεατρακι

6)Επιδιώκει να εμφανίσει έργο λίγο πριν τις εκλογές.

Οι πόλεις μας χρειάζονται περισσότερο ελεύθερο χώρο,πρόσβαση στα κοινά αγαθά και καλύτερη σχέση με τη φύση.

Όλα αυτά είναι άγνωστα στη σημερινή Δημοτική αρχη.

Show More

Related Articles

Back to top button