Αγία Παρασκευή

Κόντρα Σίμου Ρούσσου και Χάρη Ρώμα για το ΑCS  στο Χαλάνδρι.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου και τον υποψήφιο δήμαρχο Χάρη Ρώμα προκάλεσε το ζήτημα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Athens Community Schools (ACS).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας έκανε την παρακάτω παρέμβαση:

«Άκουσα με κατάπληξη ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η διοικούσα παρουσίασε έκθεση σύμφωνα με την οποία, παρά την έκδοση του ΦΕΚ έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας-Πεύκο Πολίτη» (για την οποία έγκριση κάποιοι αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις) η πράξη εφαρμογής πρέπει να μπλοκαριστεί μέχρι να ικανοποιηθούν, λέει, αιτήματα που θα υποβληθούν στο Αμερικανικό σχολείο ACS.Πραγματικά αναρωτιέμαι αν ρωτήθηκαν οι μικροϊδιοκτήτες των κτημάτων του Πεύκου Πολίτη για το αν συμφωνούν με μία τέτοια εξέλιξη ή αν έστω καλέστηκε μία αντιπροσωπεία τους για να παρακολουθήσει την επίμαχη συνεδρίαση.

Είναι άραγε θεμιτό και ηθικό να ΜΗΝ έχουν λόγο αυτοί οι άνθρωποι για κάτι που κυρίως αυτούς αφορά;
Σε κάθε περίπτωση η παράταξη της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, «Χαλάνδρι στο φως», θα κάνει τα πάντα στο άμεσο μέλλον για μην παρακωλυθεί από ιδεοληψίες ένα τόσο σημαντικό έργο. Έργο που καταφέραμε να εγκριθεί μετά ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ των αγοραστών γης και των κληρονόμων τους!»

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος απάντησε στον Χάρη Ρώμα τα εξής:

«Χωρίς καμία έκπληξη διαβάζω τα αισχρά ψέμματα του κ Ρώμα για το ACS. Με απύθμενο θράσος, ισχυρίζεται ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία γνωμοδοτεί αρνητικά στην στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κολλέγιο είναι εμπόδιο και ακύρωση της πράξης εφαρμογής.

Τι κι αν η διοίκηση του δήμου έχει ήδη επισήμως καλέσει τους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τα στοιχεία για να προχωρήσει η ανάρτηση της πράξης εφαρμογής; Τι κι αν το ειδικό πολεοδομικό των 32 στρεμμάτων του κολλεγίου είναι ΑΛΛΟ πράγμα και δεν επηρεάζει σε τίποτα την ήδη εγκριθείσα με ΦΕΚ μελέτη ένταξης; Φαίνεται ότι η επιβεβαίωση όλων των προβλέψεων που κάναμε πέρυσι και η διάψευση των υποσχέσεών τους ότι το κολλέγιο θα μπει νόμιμα στο σχέδιο, πληρώνοντας όπως όλοι οι ιδιοκτήτες τις αναλογούσες εισφορές έχουν προκαλέσει πανικό στους ψεύτες.

Ηρθε η ώρα οι κύριοι αυτοί να εξηγήσουν στους κατοίκους πως θα κληθούν να πληρώσουν με αύξηση κατά 10% των εισφορών σε γη και χρήμα ,μόνο και μόνο γιατί παρανόμως εξαίρεσαν το κολλέγιο από αυτές τις εισφορές καταπατώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου,την ομόφωνη απόφαση της Περιφέρειας και την ομόφωνη απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ. Έτσι δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα ψέμμα. Ο ρόλος τους πλέον αποκαλύφθηκε. Και θα πάρουν την απάντηση στις 8 Οκτωβρίου».

 

Show More

Related Articles

Back to top button