ΑθήναΓιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Κόντρα ΚΙΝΑΛ- Κ. Μπακογιάννη για τις 366 θέσεις συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων

ΚΙΝΑΛ: "Είναι πολύ επικίνδυνο να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια της εξουσίας σου κ. Μπακογιάννη." - Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: "Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;"

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Κώστα Μπακογιάννη, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με την προκήρυξη 366 θέσεων συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

«Είναι πολύ επικίνδυνο να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια της εξουσίας σου κ. Μπακογιάννη.

Κύριε Μπακογιάννη, εδώ και 4 μήνες γνωρίζετε ότι οι συμβάσεις του προσωπικού που προσλάβατε λόγω κορονοϊού λήγουν. Δεν κάνατε τίποτα όμως. Εφόσον οι ανάγκες για τις οποίες προσλήφθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να υφίστανται, τότε θα έπρεπε να έχετε μεριμνήσει για την κάλυψή τους με βάση τις νόμιμες διαδικασίες. Όχι να προσφύγετε σε διαγωνισμό-παρωδία, εξαπατώντας τόσο τους Έλληνες πολίτες, όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς που θέτουν όρια και απαιτήσεις λογοδοσίας, ακριβώς για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας από την εκλεγμένη δημοτική αρχή.

Το γεγονός ότι ανερυθρίαστα ομολογείτε πως κοροϊδέψατε τους πάντες προκηρύσσοντας θέσεις εργασίας ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανανέωση υφιστάμενων συμβάσεων, αποδεικνύει τον κυνισμό σας και την αδυναμία σας να διακρίνετε τα όρια που θέτει η Δημοκρατία σε κάθε εκπρόσωπο του λαού. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο»

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμος Αθηναίων έσπευσε να απαντήσει από την πλευρά του εκδίδοντας μια αρκετά αιχμηρή ανακοίνωση απευθυνόμενος στους «επικοινωνιολόγους του ΚΙΝΑΛ» του οποίοι τα στελέχη «αβίαστα εκθέτουν με την απρόσεκτη και επιπόλαια ανακοίνωση τους»

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρεται σε «οργίλη ανακοίνωση» του ΚΙΝΑΛ, «με την οποία κατακεραυνώνει προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και με την θετική ψήφο της παράταξης που εκπροσωπεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛ!» και σημειώνει:

«Αν είχαν κάνει τον κόπο οι επικοινωνιολόγοι του ΚΙΝΑΛ […] με ένα τηλεφώνημα θα είχαν πληροφορηθεί πως όχι μόνο η διακήρυξη είναι προφανώς απολύτως νόμιμη και διαφανής, αλλά και πως πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος επισημαίνει πως «οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πως υπήρχε η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις» και σχολιάζει:

«Συμπέρασμα: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;»

Show More

Related Articles

Back to top button