ΔήμοιΜαρούσιΑνάπτυξηΔημοτικάΕιδήσεις

Σε συγκέντρωση στο Υπ. Μεταφορών καλεί την Πέμπτη η Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

"Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί, τα μόνα «μέτρα» που παίρνει είναι η επίκληση στην «ατομική ευθύνη» και οι δηλώσεις των υπουργών της ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε λεωφορεία"

“Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστή. Λεωφορεία και Τρόλεϊ που έχουν συμπληρώσει αρκετές δεκαετίες στους δρόμους, συρμοί του μετρό που δεν επαρκούν, οχήματα που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Ο στόλος της ΟΣΥ τραγικά γερασμένος, οι οδηγοί λίγοι και με τεράστιο φόρτο εργασίας, τα δρομολόγια αραιά και τα οχήματα ανασφαλή. Για αυτή την κατάσταση φέρουν τεράστια ευθύνη όλες η κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τις μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών όμως το βιώνουμε οι πολίτες, οι νέοι και οι εργαζόμενοι που  περιμένουμε για μεγάλα διαστήματα στις στάσεις και να συνωστιζόμαστε σε συρμούς και λεωφορεία και ταλαιπωρούμαστε καθημερινά. Κάτι τέτοιο είναι από μόνο του απαράδεκτο και προσβλητικό. Ιδιαίτερα όμως σε συνθήκες πανδημίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία και υποβοηθά την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί, τα μόνα «μέτρα» που παίρνει είναι η επίκληση στην «ατομική ευθύνη» και οι δηλώσεις των υπουργών της ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε λεωφορεία. Πιστή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, προκρίνει σαν λύση την συνεργασία με τους ιδιώτες ανοίγοντας την όρεξη για την ιδιωτικοποίηση.

Ας καταλάβει καλά η κυβέρνηση της ΝΔ ότι κάποιοι βασιζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία και έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΤΑ ΜΜΜ-ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι: Συγκέντρωση στο ΥΜΕ την Πέμπτη 5  Νοεμβρίου στις 12:00 - Ενυπόγραφα

Διεκδικούμε: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ:

  • Την εκπόνηση ενός οργανωμένου σχεδίου για σύγχρονες, ασφαλείς και δημόσιες συγκοινωνίες για το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τις όμορες περιοχές που θα εξυπηρετούν και δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες.
  • Την πύκνωση των δρομολογίων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών.
  • Την άμεση ανανέωση του στόλου με την αγορά ικανοποιητικού αριθμού σύγχρονων λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμών.
  • Την αγορά ανταλλακτικών για την επισκευή όλων των οχημάτων που σαπίζουν στα αμαξοστάσια.
  • Την πρόσληψη οδηγών και λοιπού προσωπικού με σταθερές εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις. Να προστατευτούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίς να στερηθούν την κανονική τους άδεια.
  • Καμία σύμβαση με ιδιώτες. Επίταξη ιδιωτικών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ. Να χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία των δημοσίων υπηρεσιών και οι δημοτικές συγκοινωνίες να συνδεθούν με κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου, σταθμός μετρό «Εθνική Άμυνα») την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι.

Φοράμε μάσκες – τηρούμε τις αποστάσεις

Ζητάμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Καραμανλή για την παράδοση των αιτημάτων μας.”

Show More

Related Articles

Back to top button