ΕλλάδαΕιδήσεις

Κοινή δήλωση Λάλου – Τικτώβ: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ποινικοποιεί τον αντιφασισμό και τις διαδηλώσεις στην πράξη”

Δήλωση των συλληφθέντων μετά την άφεσή τους με πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα

Με κοινή δήλωση επιστρέφουν οι δύο συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Τετάρτης και μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, Θωμάς Λάλος και Αλέξανδρος Τιτκώβ, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή με πρωτοφανείς και αντισυνταγματικούς όρους.

Μεταξύ αυτών να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συνάθροιση και να μην κυκλοφορούν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως αυτή ορίζεται από τους δρόμους Ασκληπειου μέχρι Αλεξάνδρας και Πατησίων. Επιπλέον, τους επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 15 Ιουλίου, καθώς η αντιφασιστική συγκέντρωση αποχωρούσε από την πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση την ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιήθηκε επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη δύο ανθρώπων, του stand-up κωμικού Αλέξανδρου Τιτκώβ και του μουσικού Θωμά Λάλου.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση:

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ποινικοποιεί τον αντιφασισμό και τις διαδηλώσεις στην πράξη. Μας θέλει σπίτι, να φοβόμαστε, να μην αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα χούντα. Δεν θέλει οι ντόποι/-ες να είμαστε ένα με τους πρόσφυγες. Θέλει το φασισταριό να αλωνίζει ελεύθερο, να κάνει τα ρατσιστικά προγκρόμ του, κι εμάς να κοιτάμε από το σπίτι την καταστροφή του κόσμου (αν δείξουν και τίποτα τα ΜΜΕ).

Μην διαμαρτύρεσαι. Μην δείχνεις αλληλεγγύη στους πρόσφυγες πολέμου. Μην βοηθάς έναν άνθρωπο όταν το κράτος τον έχει βάλει κάτω και τον σαπίζει στο ξύλο. Κάτσε σπίτι σου. Μην πηγαίνεις Εξάρχεια. Άμα δε σου αρέσει η Ελλάδα, να πας αλλού. Αλλά έχεις κι απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Οπότε κάτσε εδώ να βλέπεις τους φασίστες να λιντσάρουν οικογένειες προσφύγων, να ζεις μια νέα οικονομική κρίση, και να μην μπορείς να διαμαρτυρηθείς για καμία αδικία.

Εμείς δεν λυγίσαμε όταν ψηφίστηκε ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις. Βγήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας να βοηθήσουμε τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου και να κόψουμε τον τσαμπουκά των φασιστών.

Δεν μας φόβισε το ξύλο των μπάτσων. Ο ένας μπήκε στην μέση για να πράξει το ανθρωπίνως αυτονόητο και να βοηθήσει τον άλλον, τον σύντροφό του.

Δεν είναι εμπόδιο ένα γελοίο κατηγορητήριο, που καταρρέει αμέσως μέσα από μερικά βίντεο.

Όσες απαγορεύσεις κι αν πέσουν, δεν θα σταματήσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο! Σε πρόσφυγες και μετανάστες/-ριες, σε συντρόφους και συντρόφισσες, σε όλη την εργατική τάξη! Έχουμε κι άλλους τρόπους και κυρίως έχουμε τόσο κόσμο με το μέρος μας.

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την αμέριστη αλληλεγγύη που έδειξε. Παραμένουμε στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και ρατσισμό. Ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό, θα υψώσουμε τις γροθιές μας και τις φωνές μας. Θα διαμαρτυρόμαστε συνέχεια. Δε θα γλιτώσει κανένα κράτος και κανένα κεφάλαιο. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Οι συλληφθέντες της Τετάρτης 15/7

Θωμάς Λάλος

Αλέξανδρος Τιτκώβ”

 

Show More

Related Articles

Back to top button