ΜαρούσιΝέαΕιδήσεις

ΚΝΕ: «Δυναμική η παρουσία μαθητόκοσμου στο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Μαρούσι»

Την Κυριακή 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μαρούσι στην πλατεία Πίνδου, με μουσική, καλλιτεχνική έκφραση και διαδραστικές συζητήσεις.

Από την σκηνή του Μαθητικού Φεστιβάλ μαθητές – μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τους συμμαθητές και φίλους τους σε «ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», τονίζοντας ότι «τα αγωνιστικά ξεσπάσματα που καταδίκασαν το έγκλημα στα Τέμπη πρέπει να έχουν συνέχεια στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, όπου οι ανάγκες των μαθητών θα μπαίνουν στο επίκεντρο της κοινωνίας και δεν θα μετριούνται κάτω από τα κέρδη των λίγων». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μαθήτρια, «όλα αυτά τα εγκλήματα που ζουν και οι μαθητές καθημερινά στη ζωή τους έχουν ένοχο και μπορούν να τον τιμωρήσουν με τη συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα που τα γεννά».

Στο χώρο υπήρχε έκθεση με θέμα «Πρώτη ψήφος στα σχολεία, κόκκινη με φασαρία!», η οποία έδωσε το έναυσμα και για το παιχνίδι «Φταίει η κακιά η (χ)ωρα; global edition», ενώ υπήρξαν και project που θίγουν πλευρές της κοινωνικής ζωής ενός νέου όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η χρήση ναρκωτικών που μαστίζει σήμερα τη νεολαία και άλλα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι μαθητές «συζήτησαν για το πως οργάνωσαν τον αγώνα τους το προηγούμενο διάστημα κυρίως με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη».

Τα βλέμματα τράβηξε ο χώρος για γκράφιτι με θέμα « Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», ενώ ακόμη υπήρχε έκθεση από μαθητές φίλους και μέλη της ΚΝΕ με θέμα «Τα Τέμπη της κοινωνίας μας και πως δεν θα ξαναυπάρξουν», όπου ξεκινούσαν με τα «εγκλήματα του καπιταλισμού που έχουν συμβεί στην χώρα μας από το 1999 έως σήμερα» και κατέληγε στις «μεγάλες κινητοποιήσεις με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, δείχνοντας ότι η λύση είναι #ΤΩΡΑ ΚΚΕ, οργανώσου στην ΚΝΕ για να νικήσει η ζωή!», σύμφωνα με την ΚΝΕ, η οποία προσθέτει: «Για το τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει το καλλιτεχνικό στοιχείο αφού τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι σημείο συνάντησης πολλών νέων καλλιτεχνών. Σε όλες τις γειτονιές ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα είχαν μαθητικά συγκροτήματα και άλλοι καλλιτέχνες όπως τα ροκ συγκροτήματα.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στα επόμενα Μαθητικά Φεστιβάλ σε Δήμους της Αττικής που ακολουθούν μετά το Πάσχα».

Show More

Related Articles

Back to top button